A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

На цьому наголосив керівник апарату облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ під час відеоселекторного семінару щодо впровадження мовлення громад на основі малопотужного ФМ-мовлення та акцентував увагу на інформаційній безпеці області

Дата: 06.03.2017 14:41
Кількість переглядів: 654

«Закликаю керівників всіх районів поставитись дуже серйозно до реалізації цього проекту, не зволікати з підготовкою необхідних документів для ліцензування та прорахування радіочастот. Сумщина як прикордонна область має бути в авангарді розвитку локального мовлення», – зазначив Дмитро Живицький.   

Про алгоритм та механізм впровадження мовлення громад, зокрема про основні аспекти оформлення нормативних документів, матеріально-технічного забезпечення студій радіомовлення та орієнтовні фінансові витрати для створення районної мережі малопотужного мовлення розповіла представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Сумській області Лариса ЯКУБЕНКО. «Процедура реєстрації радіокомпанії, ліцензування та прорахунку частот максимально спрощена та прискорена. Форма заявки розміщена на сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення», – повідомила вона.

Всі учасники семінару погодились з тим, що питання встановлення малопотужних передавачів у невеликих населених пунктах області сьогодні досить актуальне. З урахуванням того, що мережа проводового мовлення скорочується, місцевим жителям вкрай необхідно надати можливість слухати програми українського суспільного і місцевого радіомовлення, – говорили зокрема керівники Кролевецького, Сумського, Середино-Будського, Тростянецького районів. І мова йде не лише про інформування людей про ті чи інші події. Не менш важливим у цілях безпеки є оповіщення населення на випадок виникнення нештатних ситуацій.

Директор Глухівської студії місцевого мовлення «Радіо Глухів» Сергій ПИСЬМАК, який першим розпочав цю роботу, поділився досвідом щодо організаційних заходів та підготовки і подання до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення необхідних документів на прорахунок частот малопотужного FM-мовлення. Він зазначив, що нічого складного у цьому процесі немає, запропонував свою допомогу і закликав всіх зацікавлених активно дочитися до розвитку локального мовлення.

Дмитро Живицький у термін до 20 березня чекає від усіх районів пропозиції щодо конкретних населених пунктів, де мають вже цього року розпочатися роботи з реалізації проекту «Радіо громад», та інформацію про матеріально-технічне забезпечення існуючих студій радіомовлення.

(http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/12665-merezha-radio-hromad-maye-buty-stvorena-v-usikh-rayonakh-sumshchyny.html)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь