A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

На перспективу

Дата: 15.05.2017 08:51
Кількість переглядів: 638

У Березівській об’єднаній територіальній громаді обговорили проект Схеми планування території та Генеральні плани населених пунктів.

Відповідно до рішення Березівської сільської ради від 26.05.2016 року державному підприємству «Український науково-дослідний і проектний інститут цивільного будівництва «Укрндпіцивільбуд» було замовлено виготовлення Схеми планування території громади та Генпланів сіл. Протягом року фахівці працювали над документацією. Після чого мешканці ОТГ мали час та можливість ознайомитися з проектами і висловити свої зауваження для подальшого коригування. Тепер розробка цих важливих містобудівних документів, що визначають принципові вирішення розвитку, планування, забудови та іншого використання територій населених пунктів, вийшла на фінішну пряму. До участі в обговореннях запросили старост сіл, депутатів сільської ради, пересічних мешканців.

Представлені спеціалістами Схема планування та Генплани серйозно опрацьовані. Заступник директора «Укрндпіцивільбуд» Тетяна Криштоп зазначила: «Розробляючи документацію, ми використали своє бачення і закордонний досвід, здобутий під час стажування в Польщі. Тобто проектні пропозиції побудовані не лише на нашому законодавстві, а й на законодавстві Європейського Союзу».

Презентуючи документи, головний архітектор проектів Ірина Войко, архітектори Марина Дударенко та Ольга Явірницька докладно розповіли про план розвитку інженерно-транспортної інфраструктури та системи соціально-культурного обслуговування населення. На Генпланах позначено виробничі, комунальні об’єкти, об’єкти соціальної сфери, місця для проживання, відпочинку, туризму та ін. Окремо розробники зупинилися на двох останніх галузях, зазначивши, що у нашій місцевості є широкі можливості для їх розвитку.

Начальник відділу містобудування та архітектури Березівської сільради Василь Понирко подякував проектантам за виконану роботу, зауваживши, що ця містобудівна документація не має строку давності, але в разі необхідності її можна раз у 5 років коригувати відповідно до обставин. «Не можна говорити, що всі об’єкти, нанесені на схему, мають вже завтра з’явитися. Ми підготували документацію на розвиток, на перспективу», - підкреслив В. Понирко.

Присутні на слуханнях жителі громади мали змогу висловити свою думку з приводу проектів Схеми та Генпланів і отримати відповіді на усі питання. Тепер на документи чекає ще процедура погодження та затвердження в обласній архітектурно-містобудівній раді при Управлінні містобудування та архітектури в Сумах.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь