Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Пам'ятаємо наших героїв

Мешканці громади, які загинули, захищаючи незалежність та територіальну цілісність нашої держави. У них мало бути щасливе майбутнє, але війна з росією обірвала їхні життя...

Вічна шана та пам'ять

Михайло Сергійович Бородаченко Народився 23 жовтня 1996 року на Харківщині. Зростав хлопець у Конотопському дитячому будинку-інтернаті, а у 2010 році його на виховання взяли до дитячого будинку сімейного типу Ковтун. Дитинство Міши пройшло в селі Іващенкове у великій дружній родині. Хлопчик ріс добрим, енергійним, комунікабельним та надзвичайно обдарованим. Він виступав на сцені, танцював, мав вокальні здібності. «Він був нашим сонечком…яскравим, життєрадісним, усміхненим», - згадує прийомна мама Олена Миколаївна. Михайло Сергійович закінчив Глухівську школу мистецтв ім. Максима Березовського і після продовжив навчання у Сумському фаховому коледжі мистецтв і культури ім. Д.С. Бортнянського. З початком війни став до лав ЗСУ захищати Україну. На жаль, життя Героя обірвалося 23 травня 2024 року на Харківському напрямку під час виконання бойового завдання.

15:20 04.06.2024

Вічна шана та пам'ять

Олександр Миколайович Мазепа Народився 12 травня 1983 року у селищі Вороніж Шосткинської громади. Згодом родина переїхала до с. Береза. Чоловік був добрим, товариським, дуже працелюбним, мав золоті руки, хист до ремонту будь-якої техніки, за що односельці й називали «Кулібін». Таке псевдо отримав і у війську. На захист Батьківщини О. Мазепа став у липні 2023 року, служив оператором-розвідником у 110 окремій механізованій бригаді імені генерал-хорунжого Марка Безручка. У жовтні минулого року був поранений, після лікування знову повернувся у ряди захисників на один із найгарячіших напрямків фронту – Авдіївський. Як розповідає сестра полеглого Героя, востаннє він виходив на зв'язок 18 січня. Понад три місяці Олександр вважався зниклим безвісти, однак страшна звістка 8 травня обірвала всі надії. Мужній Захисник загинув під час виконання бойових завдань в районі Авдіївки, боронячи рідну землю від російського агресора. Не дочекалися воїна-захисника дружина, маленький син, сестра і молодший брат.

15:19 04.06.2024

Вічна шана та пам'ять

Сергій Володимирович Лисенко Народився 7 січня 1975 року в с. Шевченкове. Після закінчення місцевої школи здобув фах водія. Чоловік працював у колгоспі, згодом на пилорамі. До війська Сергій Лисенко був мобілізований у грудні 2023 року. Захисник гідно боронив рідну землю старшим стрільцем-оператором на одному з найгарячіших напрямків фронту – Куп'янському районі Харківської області. Він вірою та правдою боровся з російським окупантом за нашу Україну, за незалежність нашої держави, за життя та майбутнє кожного українця, проте не вдалось зберегти своє… 7 березня 2024 року Сергій Лисенко поліг смертю Героя поблизу села Синьківка. Рідні та друзі згадують Сергія як веселу, щиру людину, завжди готового прийти на допомогу. У вічній скорботі та смутку залишилися дружина, донька, сестри.

15:19 04.06.2024

Вічна шана та пам'ять

Володимир Миколайович Понирко Народився 09.03.1975 в селі Кривенкове. Закінчив школу у Березі, пізніше навчався у Глухівському технікумі. Трудову діяльність розпочав у колгоспі. У липні 2023 року став на захист Батьківщини. Героїчно загинув 6 лютого 2024 під Авдіївкою. У жалобі за мужнім воїном дружина і троє дітей.

15:18 04.06.2024

Вічна шана та пам'ять

Ігор Олегович Тур Народився 25 жовтня 2004 року в Слоуті. По закінченні місцевої школи вступив на навчання до Сумського аграрного університету. У жовтні 2023 року добровільно пішов захищати Батьківщину від російських окупантів. Виконуючи військовий обов’язок, Ігор загинув 15 грудня 2023 року на Донеччині. У хлопця залишилися мама та старший брат. Друзі та рідні пам'ятатимуть Захисника як чесну, веселу, справедливу і вірну людину.

15:15 04.06.2024

Вічна шана та пам'ять

Максим Євгенійович Осіпкін Народився 26 серпня 1986 року в Запорізькій області, згодом родина переїхала до Землянки. Тут пройшло дитинство та юність захисника. Друзі та знайомі Максима згадують його як хорошу, працьовиту людину, гарного друга. З лютого 2023 року він, відданий військовій присязі, служив Україні. Після перемоги Герой мріяв повернутися до великої родини, вдома на нього чекали мама, 5 сестер і племінники. На жаль, не судилося... Герой загинув 12 липня 2023 року у Запорізькій області.

15:14 04.06.2024

Вічна шана та пам'ять

Павло Олександрович Скіп Народився 4 грудня 1986 р. у селі Кісточківка Нижньогірського району у Криму. У 2008 році родина переїхала до Слоута. На захист Батьківщини Павло став узимку 2023 року. А вже 6 червня 2023 старший солдат Павло Скіп загинув, прийнявши свій останній бій поблизу Новосілки на Донеччині.

15:12 04.06.2024

Вічна шана та пам'ять

Олег Володимирович Лавренченко Народився 2 березня 1997 року в с. Слоут. Мужній воїн вирушив на фронт протистояти окупантам у січні цього року. Хоробрий, наполегливий, щирий, працьовитий, люблячий син, чоловік, батько, вірний друг… Загинув Герой 30 березня 2023 поблизу Кремінної на Луганщині. Його смерть стала великою втратою для родини, друзів, і всієї громади. Нагороджений Орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

15:11 04.06.2024

Вічна шана та пам'ять

Ігор Олексійович Веретьонник Народився 6 березня 2001 року у с. Слоут. Закінчив місцеву школу, навчався в Глухівському агротехнічному коледжі СНАУ. Проходив строкову службу в Збройних Силах України. Потім продовжував захищати Батьківщину вже за умовами контракту. З перших днів повномасштабного вторгнення рф він, вірний присязі, мужньо боронив Батьківщину від ворога і понад усе бажав миру в Україні і найшвидшого повернення додому. Ігор служив гранатометником механізованого батальйону в/ч А4007. Йому назавжди залишиться 21… У День Соборності України, 22 січня 2023, Ігор Веретьонник героїчно загинув поблизу населеного пункту Новоселівка Друга на Донеччині. Він був відважним бійцем, добрим, життєрадісним, працьовитим. Війна забрала молоде життя, залишивши назавжди пустку та біль у серці дружини, батьків, родичів, друзів, знайомих та земляків.

15:07 04.06.2024

Вічна шана та пам'ять

Денис Вікторович Черненко Народився 15 травня 1990 року в с. Туранівка на Ямпільщині. Згодом родина переїхала до Іващенкового. Хлопець закінчив місцеву школу. Здобув освіту Денис у Глухівському вищому професійному училищі. Одружився, переїхав до Колодяжненської громади, що на Волині. У серпні 2022 року став на захист Батьківщини, приєднавшись до лав Збройних Сил України. Герой мужньо боронив Україну у складі 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ. У листопаді 2022 року був поранений, після лікування повернувся на фронт. У січні 2023 року поблизу Кремінної під час виконання бойового завдання отримав тяжкі поранення. Помер 20 січня 2023 року у госпіталі. Йому було лише 32… А він, уже залишиться, навіки в строю, поповнивши Небесне Військо Героїв... У Героя залишилася дружина, маленький син, мати.

15:05 04.06.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь