A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Кабмін підтримав ініціативу Мін’юсту, яка забезпечить реєстрацію шлюбу за 1 добу, - Павло Петренко

Дата: 13.07.2016 21:11
Кількість переглядів: 660

Фото без опису

В ході сьогоднішнього засідання Кабінет Міністрів підтримав розроблену Мін’юстом постанову, яка ліквідовує застарілий і бюрократичний порядок реєстрації шлюбу, скорочуючи цю процедуру з 30 днів до 1 доби. 

«Завдяки прийняттю даної постанови ми відходимо від старих бюрократичних радянських норм, які діють донині. За чинним законодавством для того, щоб зареєструвати шлюб треба подати заяву і чекати 30 днів, щоб подумати. Ми запропонували запустити пілотний проект в окремих населених пунктах, де шлюб можна буде зареєструвати протягом 1 доби», - зазначив Міністр юстиції Павло Петренко.

За його словами передовсім пілот буде запущено у прифронтових містах Маріуполі та Северодонецьку. Також прискорену послугу надаватимуть у Херсоні.

На його переконання, даний пілотний проект має продемонструвати чи спроможні місцеві громади надавати такі послуги та перейняти функції з реєстрації актів цивільного стану.

«Міністерство юстиції планує передати всі без виключення функції з реєстрації актів цивільного стану місцевим органам влади, щоб людина могла зареєструвати народження дитини, шлюб, зміну прізвища без корупції, бюрократії та існуючої донині радянщини. Ми готуватимемо місцеві громади до того, щоб вони повністю перебрали ці повноваження на себе. І тоді процес децентралізації сервісів Міністерства юстиції буде завершено», - заявив Міністр юстиції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь