A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

БЕРЕЗІВСЬКА ГРОМАДА: ПЕРШІ РЕЗУЛЬТАТИ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ

Дата: 02.11.2016 18:04
Кількість переглядів: 588

Тимчасово виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Олександр МАРЧЕНКО та начальник управління охорони здоров’я Сергій БУТЕНКО проінспектували, як використовує можливості децентралізації у відновленні власної інфраструктури перша утворена громада на Сумщині

Березівська громада сьогодні є яскравим прикладом ефективного використання коштів та управління територією. За майже рік існування вона досягла неабияких позитивних результатів, головні з яких полягають у розвитку інфраструктури і поліпшенні якості послуг на селі. Вона наразі є зразком і своєрідним дороговказом для інших 14 об’єднаних територіальних громад, які утворилися на Сумщині в цьому році.

Олександр Марченко ознайомився з комплексом робіт, що проведені на об’єктах соціальної сфери протягом 10 місяців, тобто за період існування об'єднаної громади. Він відвідав села Слоут та Березу, проінспектував навчальні, медичні заклади громади та побував на комунальному підприємстві, яке належить ОТГ.

Голова Березівської громади Надія АРТЕМЕНКО прокоментувала, що в селі Слоут вже проведено великий обсяг робіт. Зокрема, здійснено капітальний ремонт Слоутського будинку культури, де замінено вікна, відремонтовано дах, здійснено внутрішні роботи. На вулицях села реконструйовано вуличне освітлення, встановлено сонячні ліхтарі.

Посадовці також оглянули Слоутську амбулаторію, де наразі проводиться комплекс внутрішніх ремонтних робіт, замінені вікна на металопластикові.

«Найближчим часом сюди планується завезення медичного обладнання, комп'ютерної техніки, – зазначив Сергій Бутенко. – Також на часі питання забезпечення медичним персоналом, а в перспективі тут планується навіть створення місцевої лабораторії».

Олександр Марченко також поцікавився роботою місцевого комунального підприємства, оглянув нещодавно придбане обладнання. Під час візиту до місцевого навчально-виховного комплексу посадовець відзначив: «Я бачу, що ви провели значну роботу, замінили вікна у всіх навчальних кімнатах, актовій та спортивній залах. Але і в подальшому керівництво закладу і громади має бути активним у підготовці проектів, які дають змогу отримати додаткові кошти».

Голова об'єднаної громади Надія Артеменко показала новий шкільний автобус, який не тільки возитиме дітей до школи, але й буде використовуватися для підвозу дітей на різноманітні змагання й конкурси.

Під час відвідування Березівського навчально-виховного комплексу Олександр Марченко відзначив, що в школі створені всі умови для комфортного навчання дітей. Проведені ремонти, закуплені нові меблі, стенди, мультимедійне обладнання. Гордістю навчального закладу є класна кімната першокласників, де все повністю оновлено.

У цьому році зроблено і ремонт дитячого садочка. Директор закладу Анатолій ТИМОШЕНКО та голова ОТГ Надія Артеменко поділились планами на майбутнє: оновити всі кабінети, відремонтувати спортивну залу, майстерню і навіть закупить тренажери для зайняття дітей.

Олександр Марченко також ознайомився з іншими об’єктами соціальної сфери села Береза. А начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Бутенко, відвідавши місцеву амбулаторію, та поспілкувавшись з медичним персоналом, звернув увагу на необхідність вакцинації дітей та активізації проведення роз’яснювальної роботи серед батьків. Оглянуто ремонтні роботи, які проводяться в місцевому будинку культури - ремонт опалювальної системи, заміна вікон, внутрішні роботи. До кінця року заплановано повністю оновити актову залу. (джерело: http://sm.gov.ua/uk/oda.html).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь