Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Наколядували для підтримки захисників

Дата: 26.12.2023 12:25
Кількість переглядів: 68

У Слоуті відбувся благодійний новорічно – різдвяний захід.

24 грудня у Будинку культури колядки й щедрівки лунали цього воєнного року особливо урочисто. Глядачів радувало розмаїття мелодій і щирих вітань. Слоутчани за стародавнім звичаєм «водили» козу. Це містичне дійство живе в генетичній пам’яті народу ще з дохристиянських часів. Танець «Кози», її «смерть» і «воскресіння» символізують часову круговерть, завмирання та відродження, прихід Нового року й пробудження природи.

Зараз, як ніколи, важливо пам’ятати про наші українські традиції. Колядка, щедрівка, віншування несуть у собі велику магічну дію, бо цьогорічні новорічно - різдвяні свята не такі як зазвичай, адже всі ми просимо в Бога здійснення спільного бажання – Перемоги, миру, процвітання для нашої рідної землі та для всіх українців. Саме тому і було вирішено провести цю благодійну коляду на підтримку наших воїнів, які ціною власного життя подбали про те, щоб ми могли зібратися за різдвяним столом.

Дякуємо кожному, хто в цей день був з нами, хто долучився до збору коштів на потреби наших Захисників! Разом ми зібрали 8000 грн. Усі кошти будуть спрямовані на потреби ЗСУ.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь