A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Рішенням сьомої сесії Березівської сільської ради від 26 травня 2016 року №108 створено комунальну установу “Територіальний центр соціального обслуговування” Березівської сільської ради.

Дата: 12.07.2016 17:48
Кількість переглядів: 871

Турбота про затишну старість, пошана до людей поважного віку – були й залишаються невід’ємними складовими як духовності українського народу, так і соціальної політики держави, одним із чільних пріоритетів у діяльності органів влади всіх рівнів.

       Одним із основних видів соціального забезпечення є система соціального обслуговування цієї категорії людей.  Вирішення  цієї проблеми - це основне завдання КУ “Територіального центру соціального обслуговування ” Березівської сільської ради.

       Територіальний центр утворено для здійснення соціального обслуговування та надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, за місцем проживання, в умовах стаціонарного, тимчасового, або денного перебування.

Адреса:  41453Сумська область, Глухівський район, с.Обложки,  вул. Кацеби, 59

Телефон:  62-5-43

Електронна пошта :  berezatercentr@ukr.net  

Директор: Гончаренко Ірина Геннадіївна

Режим роботи  Територіального центру:

понеділок – четвер        8.00  - 17.15

п’ятниця                          8.00  - 16.15

обідня перерва               13.00 – 14.00

 

У територіальному центрі утворені два структурні підрозділи, а саме::

     - відділення соціальної допомоги вдома, завідувач Бурик Галина Михайлівна. В відділенні одинокі та одиноко проживаючи громадяни похилого віку, інваліди, які не в змозі самостійно себе обслуговувати отримують соціальні послуги догляду в домашніх умовах. Згідно укладених договорів та розроблених графіків 11 соціальні робітники надають такі соціальні послуги: проводять закупівлю та доставляють додому продукти харчування, ліки, та інші товари, готують їжу, прибирають житло, надають допомогу в отриманні особистої гігієни, проводять оплату комунальних платежів, сприяють наданню медичної допомоги, за потреби проводять виклик лікаря, комунальних служб. Підопічні щиро вдячні за віддану працю, турботу та піклування, життєво необхідні послуги, спілкування, ознайомлення із новинами і просто за людяність і увагу;

        - відділення денного перебування, завідувач Лаптун Ганна Василівна. У відділенні залученні інваліди та пенсіонери до активного способу життя, розвитку і стимулювання їх розумової діяльності, творчих здібностей, організація клубів за інтересами,  навчання в „Університеті третього віку”. Пенсіонери мають змогу поспілкуватися, отримати необхідні для них знання, відчувають себе потрібними, усвідомлюють, що життя продовжується і меж пізнання не існує. Процес навчання людей похилого віку базується на принципах добровільності та методах навчання дорослих: лекція, дебати, дискусії, доповідь, розповіді історій, розв’язання проблеми, практичне оволодіння навичками, конференція, демонстрація (показ, поетичне читання). З одного боку студенти «срібного покоління» набувають для себе позитивного досвіду, з іншого - відчувають свою потрібність в сучасному суспільстві.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь