A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Поширенні запитання від платників щодо користування ПРРО

Дата: 13.10.2023 12:55
Кількість переглядів: 79

Головне управління ДПС у Сумській області надає відповіді на пошириніші запитання платників щодо застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій:

 

1.Чи оновлюється програма «ПРО-Каса»?

З кінця 2022 року ДПС України впровадила нове безоплатне програмне  забезпечення «ДПС ПРРО» Завантажити «ДПС ПРРО» можливо з офіціального вебпорталу ДПС, посилання  знаходиться на банері ПРРО. Також там можна знайти інструкції для користувача. Програмне забезпечення «Про Каса» більше не оновлюється.

 

2. Якщо у платника проблема: відкрита зміна, не може закрити, перевищення ліміту он-лайн сесії, яким чином закрити зміну або перейти в он-лайн режим?

Платнику необхідно зайти на WEB-версію через банер ПРРО сайту ДПС України та через вкладку «Журнал операцій» підтягнути операції за період і закрити зміну .

 

3.У платника закінчився термін дії ЕЦП. Платник змінив ключі та не може зайти в программу ПРРО. Як вирішити проблему?

- При реєстрації касирів платник помилково сгенерував декілька ключів та посилає повідомлення на касира за  формою 5-ПРРО. Потрібно залишити один ключ (скасувати всі інші ключі), з ключом, що залишивсявідправити 5-РРО.

- Платник вказуює неправильний ідентифікатор у повідомленні на касира ( 5-ПРРО). Потрібно зайти на сайт сертифікатів (Приватбанк, АЦСК Україна, КНЕДПП) скачати діючий сертифікат та перевірити чи співпадають ідентифікатори сертифіката та вказаний у 5-ПРРО.
 

4. Не приймається заява 1-ПРРО. Помилка: «Документ не може бути прийнятий - зазначена в документі адреса відрізняється від адреси згідно реєстраційних  даних або зазначений код за КАТОТТГ  не відповідає коду за КАТОТТГ об'єкта оподаткування».

При реєстрації заяви 1-ПРРО  програма перевіряє відповідність адреси та  КАТОТТГ населеного пункту об’єкта оподаткування вказаного в 1-ПРРО адресі та КАТОТТГ об'єкта оподаткування вказаного в повідомленні про об’єкти оподаткування за формою 20-ОПП. Для цього необхідно скопіювати в «Електронному кабінеті» в режимі «Облікові данні» - «Відомості про об’єкти оподаткування» відповідні адресу з КАТОТТГ та вставити в заяву 1-ПРРО.

 

5. Як оновити програму  «ДПС ПРРО» ?

 Під час запуску встановленого екземпляру дистрибутиву ПЗ «ПРРО WINDOWS ДПС», буде відбуватись автоматична перевірка наявності нової версії ПЗ. За наявності доступного дистрибутиву нової версії, користувачу буде запропоновано його завантажити для подальшого встановлення. Оновлення встановленого ПЗ ПРРО ДПС відбувається аналогічно до процесу встановлення. Після запуску інсталятора нової версії, користувачу необхідно обрати пункт оновлення ПЗ.

 

     Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Сумській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь