A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

«ГВАРДІЯ НАСТУПУ»: ЖИТЕЛІ СУМЩИНИ ДОЛУЧАЮТЬСЯ ДО НОВОСТВОРЕНИХ 8 ШТУРМОВИХ БРИГАД, ЩОБ СТАТИ НА ЗАХИСТ УКРАЇНИ

Дата: 10.02.2023 12:07
Кількість переглядів: 429

Національна кампанія триває в Україні та на Сумщині зокрема уже тиждень. Бажаючі долучитися до цієї кампанії можуть звернутися в Центри надання адміністративних послуг за місцем проживання, заповнити анкету на сайті https://storm.mvs.gov.ua чи зателефонувати на гарячу лінію: 080 010 00 20

«На відміну від країни-агресора, де просто заганяють в’язнів, нічого їм не пояснюючи, Україна − демократична країна. Ми боремось за європейські цінності, тому ми максимально роз’яснюємо, переконуємо, даємо повну інформацію нашим жителям,− зазначив т.в.о. Сумської ОВА Тарас САВЧЕНКО. − Також усі бійці штурмових бригад проходитимуть якісну бойову підготовку. Основне завдання − зберегти життя і здоров’я наших захисників і отримати перемогу. Тому що для нас кожне життя − цінне і важливе».

Як повідомив начальник ГУ Нацполіції в Сумській області Сергій ЧИЖ, на базі Нацполіції формується Бригада «Лють». Це близько 4300 співробітників поліції, які своєю люттю і готові долучатися до переможного наступу України. Бригада буде дислокуватися в певних містах України, а за необхідності – направлятися туди, де потрібні бійці цього профілю.

«Наразі до ЦНАПів області вже звернулося 153 добровольці, частина із них – подали відповідні заявки на вступ і заповнили анкети. Крім цього, до бригади «Лють» вступають також і діючі представники поліції − 36 працівників поліції Сумщини подали заявки . Також 93 цивільні жителі Сумщини подали свої заявки, звернувшись до обласного та до районних управлінь національної поліції», − розповів Сергій Чиж. 

Чимало жителів Сумщини виявили бажання долучитися до «Сталевого кордону». Дана бригада формується на базі Державної прикордонної служби України. Як повідомив заступник начальника 5 прикордонного загону з персоналу Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України, полковник Сергій ЛЮБАШЕВСЬКИЙ, прикордонники, серед головних умов і вимог до кандидатів – добровільність і бажання служити Україні.

«Частина анкет вже опрацьовуються, після чого буде здійснено направлення до місць проходження служби. Кандидати проходитимуть навчання на сучасному обладнанні, здобудуть необхідні навички. Місце дислокації бригади вже визначено. Кістяк «Сталевого кордону» – це військовослужбовці, котрі вже мають бойовий досвід і пройшли службу на ділянках фронту», − зазначив він.

З початку оголошення набору до штурмових бригад Нацгвардії зголосилося вступити близько 100 осіб.

«Чимало із них вже написали відповідні заяви і заповнили анкети, є і ті, які вже прибули на службу до обраних ними бригад. Далі – навчання, бойове злагодження та несення служби», − повідомив командир військової частини 3051 Національної гвардії України Євген КАЗАНЦЕВ

Кампанія «Гвардія наступу» в Україні та на Сумщині набирає обертів. До речі, не відстають від чоловіків і жінки. Вони також подають заяви на вступ до різнопрофільних бригад. Головне у формуванні штурмових бригад − добровільність і максимальна мотивація захищати рідну землю.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь