A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Роботи талановитих жителів Березівської громади представлені на виставці у Глухівському краєзнавчому музеї

Дата: 18.01.2022 13:25
Кількість переглядів: 269

Напередодні новорічно-різдвяних свят у краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки майстрів Березівської громади. На ній представлені роботи, створені в різних напрямках декоративно-ужиткового, образотворчого мистецтва, художнього фото. Яскрава, колоритна виставка «Простих людей громади руки золоті» продемонструвала таланти наших земляків і проходить у рамках реалізації національної програми безбар’єрності.

За словами начальника відділу культури Березівської громади Анни Донік, свої вироби представили жителі та уродженці практично усіх сіл громади. Свої таланти показали і молодь, і досвідчені майстри. Творчі роботи виконані як у традиційних техніках, так і сучасних.

Так, прикрасили залу вишиті рушники, елементи національного одягу, картини та ікони з бісеру, набивні гобелени, на яких ніби ожили сюжети народних казок. Ляльки-мотанки, декупаж, вироби з паперової лози (і скринька-грибок, і кошики, і чарівні пані), з дерева, в’язані гачком скатертини, іграшки в народному стилі й ціла фотогалерея.

Приковує погляд цікава експозиція – галявинка, на якій розмістилося мініатюрне сімейство пернатих, виготовлених з натурального пташиного пір’я. А поряд – чудернацькі фігурки скандинавських гномів та ялинка на ніжках, що додають новорічного настрою та святкової атмосфери.

А зі стін на глядачів дивляться портрети, пейзажі, натюрморти, написані олією та аквареллю. І на мить можна пірнути в атмосферу романтичного Парижу з Ейфелевою вежею, що акуратно вимальована пензлем місцевого художника.

– Картини наших майстрів нічим не поступаються роботам відомих митців інших регіонів. У цьому плані нам є чим пишатися. На майбутнє розглядаємо можливість організувати й персональні виставки. Кожен з майстрів, чиї роботи тут, заслуговує на увагу, – зазначила директорка музею Олена ОНОПРІЄНКО.

Виставка функціонуватиме до кінця січня.

 

Возможно, это изображение (1 человек и в помещении)

 

Возможно, это художественное изображение (в помещении)

 

Возможно, это художественное изображение (в помещении)

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь