Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Роботи талановитих жителів Березівської громади представлені на виставці у Глухівському краєзнавчому музеї

Дата: 18.01.2022 13:25
Кількість переглядів: 304

Напередодні новорічно-різдвяних свят у краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки майстрів Березівської громади. На ній представлені роботи, створені в різних напрямках декоративно-ужиткового, образотворчого мистецтва, художнього фото. Яскрава, колоритна виставка «Простих людей громади руки золоті» продемонструвала таланти наших земляків і проходить у рамках реалізації національної програми безбар’єрності.

За словами начальника відділу культури Березівської громади Анни Донік, свої вироби представили жителі та уродженці практично усіх сіл громади. Свої таланти показали і молодь, і досвідчені майстри. Творчі роботи виконані як у традиційних техніках, так і сучасних.

Так, прикрасили залу вишиті рушники, елементи національного одягу, картини та ікони з бісеру, набивні гобелени, на яких ніби ожили сюжети народних казок. Ляльки-мотанки, декупаж, вироби з паперової лози (і скринька-грибок, і кошики, і чарівні пані), з дерева, в’язані гачком скатертини, іграшки в народному стилі й ціла фотогалерея.

Приковує погляд цікава експозиція – галявинка, на якій розмістилося мініатюрне сімейство пернатих, виготовлених з натурального пташиного пір’я. А поряд – чудернацькі фігурки скандинавських гномів та ялинка на ніжках, що додають новорічного настрою та святкової атмосфери.

А зі стін на глядачів дивляться портрети, пейзажі, натюрморти, написані олією та аквареллю. І на мить можна пірнути в атмосферу романтичного Парижу з Ейфелевою вежею, що акуратно вимальована пензлем місцевого художника.

– Картини наших майстрів нічим не поступаються роботам відомих митців інших регіонів. У цьому плані нам є чим пишатися. На майбутнє розглядаємо можливість організувати й персональні виставки. Кожен з майстрів, чиї роботи тут, заслуговує на увагу, – зазначила директорка музею Олена ОНОПРІЄНКО.

Виставка функціонуватиме до кінця січня.

 

Возможно, это изображение (1 человек и в помещении)

 

Возможно, это художественное изображение (в помещении)

 

Возможно, это художественное изображение (в помещении)

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь