Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Навчайся та стань затребуваним: у 2021 році 2914 безробітних Сумщини пройшли професійне навчання

Дата: 05.01.2022 13:32
Кількість переглядів: 483

Служба зайнятості Сумщини ввійшла в п’ятірку кращих з організації професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних громадян в Україні.

«На сьогодні створено гнучку систему професійного навчання безробітних, яка дозволяє оперативно реагувати на потребу роботодавців у кадрах. Це і стажування на робочому місці, і навчання за індивідуальними програмами, і з використанням модульних технологій, і дуальної форми навчання, і дистанційне навчання», - зазначив директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний.

У 2021 році за сприяння обласної служби зайнятості 2914 безробітних проходили професійне навчання, яке організовувалося з урахуванням потреб ринку праці та вимог роботодавця. З них 40 зареєстрованих безробітних – за дуальною формою навчання, опановуючи такі професії, як кухар, електрослюсар з ремонту та обслуговування електроустаткування, оператор верстатів з програмним керуванням.

Твердження, що професійне навчання сприяє підвищенню конкурентоспроможності на ринку праці та поверненню до трудової діяльності, красномовно доводить майже 100 відсоткове (98,3%) працевлаштування.

Слід зазначити, що навчання безробітних здійснювалося у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, зокрема в Сумському, Одеському, Львівському, Харківському.

Крім організації профнавчання, Сумська обласна служба зайнятості, як активний учасник, долучилася до реалізації семи проектів, спрямування яких різнобічне - це і організація курсів української мови, школа старост, розвиток підприємництва для молоді в Україні, основи цифрової компетенції.

 

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь