A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

5 грудня у всьому світі відзначають Міжнародний день волонтера

Дата: 03.12.2021 13:23
Кількість переглядів: 705

 Повністю назва свята звучить так: Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку (International Volunteer Day for Economic and Social Development). Відзначати день добровольців, або волонтерів, запропонувала Генеральна Асамблея ООН в 1985 році.

Хто такі волонтери? Це люди, які безоплатно витрачають свій час і сили на благо суспільства. За покликом серця надають допомогу іншим, працюють в дитячих будинках, лікарнях, будинках престарілих, допомагають армії, піклуються про бідних.

В Україні волонтерський рух набув нового дихання після Революції Гідності. Тисячі людей підключилися до допомоги військовим, що захищають територіальну цілісність України, до допомоги переселенцям, що втекли від війни. Добровольці першими йшли на фронт, волонтери збирали одяг і спорядження і везли на передову.

Багато волонтерів дарують свою увагу дітям, які залишилися без батьків або проходять лікування в лікарні. А це іноді важливіше за всі ліки.

 В останні роки в Україні набирає обертів і новий напрямок волонтерської діяльність, пов’язаної з пробацією, який розвивається одночасно та інтегровано з розвитком самої системи пробації.

На сьогодні волонтерську діяльність, пов’язану з пробацією, регламентують закони України «Про пробацію» та «Про волонтерську діяльність» (з урахуванням особливостей, визначених Кримінально-виконавчим кодексом України та нормативно-правовими актами, що регулюють організацію пробації), а також Положення про організацію діяльності волонтерів пробації, затверджене наказом Міністерства юстиції України.

Волонтер української пробації – це соціально активна людина, яка на добровільній та безоплатній основі сприяє уповноваженому органу з питань пробації у здійсненні нагляду за клієнтами пробації і проведенні з ними соціально-виховної роботи.

Основним завданням волонтерів пробації є сприяння уповноваженому органу з питань пробації у здійсненні нагляду за суб’єктами пробації та проведенні з ними соціально-виховної роботи.

Залучення особи до волонтерської діяльності здійснюється уповноваженим органом з питань пробації за письмовою заявою, після укладання з волонтером пробації договору про провадження волонтерської діяльності.

Більше інформації про волонтерство в пробації можна отримати безпосередньо в органах пробації у всіх регіонах України або на сайті Центру пробаці.  

У сучасному світі так мало місця залишається для безкорисливості, щедрості, так що волонтерська праця, яка не вимагає оплати і навіть подяки, особливо цінна.

Волонтерський рух росте в світі, для сучасної людини мати активну соціальну позицію і піклуватися про більш незахищених – це природна потреба. Понад сто мільйонів людей в світі можуть відзначати сьогодні День волонтера.

   З нагоди відзначення Міжнародного дня волонтера, персонал Шосткинського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області вітає всіх причетних до волонтерського руху і дякуємо всім добровольцям за їхню активність, небайдужість і соціальну відповідальність.

 

  

Матеріал підготував

Начальник Шосткинського районного сектору №1

Філії Державної установи «Центр пробації» в

Сумській області

Олена Омельченко

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь