A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПОТЕРПІЛИХ ЗА СОЦСТРАХІВСЬКІ КОШТИ

Дата: 20.05.2021 11:42
Кількість переглядів: 235

 

Одним з важливих напрямів діяльності управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Сумській області є соціальний захист потерпілих на виробництві та членам їх сімей. У разі настання страхового випадку цій категорії громадян здійснюється призначення та надання страхових виплат та медико-соціальних послуг . 

За соціальним страхуванням страховий випадок від нещасних випадків - це нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання, що спричинили застрахованій особі, тобто працюючому, професійно зумовлену фізичну чи психічну травму; нещасний випадок або професійне захворювання, яке сталося внаслідок порушення застрахованим нормативних актів про охорону праці.

Протягом січня-квітня 2021 року управління здійснило страхові виплати для майже 5 тисяч потерпілих та членів їх сімей, які постраждали на виробництві, 487  з них - це внутрішньо переміщені особи, які переселилися з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей.

За 4 місяці поточного року витрати управління на страхові виплати склали понад 65 мільйонів гривень, що значно більше, ніж за відповідний період торік. Найбільші суми виплачено Сумським міським, Охтирським, Сумським та Конотопським відділеннями.

Відповідно до діючого законодавства цього року було проведено перерахування сум щомісячних страхових виплат на коефіцієнт 1,11 (на 11%) потерпілим на виробництві та особам, які мають право на виплати в разі втрати годувальника, і які перебувають на обліку у відділеннях управління у Сумській області. Відтак, у результаті проведеного перерахунку з 1 березня 2021 року розмір щомісячних страхових виплат збільшився в середньому на 358,7 гривні.

Наразі  управління в повному обсязі профінансувало щомісячні страхові виплати за квітень.

Нагадаємо, що щомісячна страхова виплата виплачуються щомісяця з наступного місяця після місяця, у якому вона була призначена та нарахована. 

Поряд з цим за 4 місяці нинішнього року  управління профінансовало витрати на медичну та соціальну допомогу 769 потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання  на суму близько 4 мільйони гривень. Зокрема, на лікування 135 потерпілих спрямувало майже  400 тисяч гривень, на санаторно-курортне лікування 9 потерпілих - 133 тисячі гривень. Технічними та іншими засобами реабілітації було забезпечено 49 потерпілих на суму понад 330 тисяч гривень. За кошти Фонду 9 потерпілих одержали слухові апарати майже на 20 тисяч гривень, 569 потерпілих було забезпечено лікарськими засобами та виробами медичного призначення на суму 2,0 мільйони гривень, трьом особам з цієї категорії надано додаткове харчування на 11 тисяч гривень, більше одного мільйона гривень надано на необхідні види доглядів за потерпілими. Також здійснювались виплати компенсацій витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування осіб з інвалідністю. Загалом на ці цілі використано більше 17 тисяч гривень.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь