A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

У Березівській громаді вшанували пам'ять Великого Кобзаря

Дата: 21.05.2021 09:15
Кількість переглядів: 1060

У кожного народу є талановиті митці-поети,письменники. Саме вони прославляють свою країну ,звеличують її серед інших націй світу. Тарас Григорович Шевченко — великий поет, геній українського народу. Він зробив неоціненний вклад у духовну скарбницю людства.

Без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. Його творчість невмируща. Життя Кобзаря можна вважати справжнім подвигом у мистецтві, бо він віддав усі свої сили, щоб врятувати український народ, українську культуру та відкрив перед ними шлях у майбутнє. З плином часу все більше переконуєшся, що поезії нашого Кобзаря — то одкровення, які він висловив на адресу минулих, сучасних і прийдешніх поколінь українців.

Тарас Шевченко — це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях народу. Творчість Шевченка — це святиня, якою дорожить і гордиться український народ. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами.

Кожного року в травні в с.Шевченкове проходить загальногромадівський літературно-мистецький захід " Всім*ї вольній, новій" з нагоди перепоховання Великого Кобзаря. В цьому році - 160 років від того дня, коли завершився останній шлях Шевченка в рідну Україну.

Із-за погодніх умов захід відбувся у виставковій залі Шевченківського СБК, де милуються вишиті майстринею села- в.М.Худан, портрети Шевченка. До слова були запрошені староста села - О.В.Гапоненко, керуюча справами Березівської с.ради - О.І.Горбачова. директор Березівського ЦКД- В.В.Цюкало.

На заході звучали пісні на слова Т.Г.Шевченка, пісні про Україну у виконанні аматорів сцени Шевченківського СБК та Березівського БЦКД, вірші Великого Кобзаря читали учні Шевченківського НВК, власні вірші читав поет, краєзнавець- М.П.Гурець та місцева поетеса- Р.Г.Шульга. Розпочався захід виконанням пісні "Реве та стогне Дніпр широкий"у виконанні С.М.Єрохи, адже ця пісня є другим гімном, символом України.

На знак пошани до Великого борця за свободу та незалежність нашої держави усі присутні на заході поклали квіти до погруддя Т.Г.Шевченка.

Т.Г.Шевченко для України, українців житиме вічно. І ми, шевченківці, пишаємося тим, що наше село перейменоване на честь ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ, що ми одне із сіл України де є погруддя Т.Г.Шевченку.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь