A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

СУМЩИНА – ОДИНАДЦЯТА У РЕЙТИНГУ ПРОЗОРОСТІ

Дата: 28.12.2016 16:35
Кількість переглядів: 569

За кількістю проведених торгів через електронну систему PROZORRO у 2016 році Сумська область посіла 11 місце серед 24 регіонів України

«За загальнодоступними даними модуля аналітики bi.prozorro.org наша область упродовж року значно покращила свій рейтинг за кількістю проведених торгів, випередивши навіть окремі регіони, які мають більший бюджетний потенціал», – повідомив під час засідання колегії облдержадміністрації очільник Сумщини Микола КЛОЧКО.

Як підкреслив директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Олександр СІТАК, цілеспрямовані заходи щодо впровадження системи електронних закупівель у бюджетній сфері спрямовані, перш за все, на підвищення ефективності використання бюджетних коштів, подолання корупції, створення конкурентного середовища при проведенні торгів.

Так, за загальнодоступними даними модуля аналітики bi.prozorro.org за 12 місяців серед 24 регіонів України Сумська область посіла 11 місце за кількістю проведених торгів – 10502 торги на загальну суму 2,68 мільярда гривень. Економія бюджетних коштів за січень-грудень 2016 року склала 52,1 мільйона гривень.

Проте, за словами Олександра Сітака, попри позитивний ефект від запровадження онлайн-закупівель, розпорядники коштів зіткнулися з низкою проблем, які призводять до несвоєчасного використання, а в окремих випадках повернення коштів до бюджету чи їх перерозподілу на інші об’єкти. Це недобросовісна конкуренція, демпінгування цін, зрив або зупинення торгів та скасування їх результатів. Тому Микола Клочко доручив Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації розробити в допомогу розпорядникам бюджетних коштів методичні рекомендації.

«Давайте створимо алгоритм дій при підготовці та проведенні онлайн- торгів, щоб розпорядники якісно і чітко могли виписати кваліфікаційні вимоги та критерії оцінки, розміщуючи свої пропозиції в системі електронних закупівель», – сказав він.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь