A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Перші результати роздільного збирання відходів

Дата: 09.09.2019 13:51
Кількість переглядів: 1243

Проблема збирання, накопичення, утилізації та захоронення твердих побутових відходів – одна з найгостріших.

Зростають обсяги сміття, поширюються площі несанкціонованих звалищ. З метою вирішення цього питання в Україні з 01 січні 2018 року на законодавчому рівні затверджено обов’язковість сортування сміття. Про це йдеться у статті 32 Закону України «Про відходи», до якої був доданий відповідний пункт ще у 2012 році. Відтепер сміття необхідно сортувати за видами матеріалів, а також розділяти його на придатне для повторного використання, захоронення та небезпечне. Відповідно до чинного законодавства забороняється змішування чи захоронення відходів, для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія.

До вирішення проблеми поводження з ТПВ та формування культури сортування сміття у мешканців у Березівській ОТГ підійшли комплексно і за підтримки Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO. Одним із кроків стало встановлення у с. Слоут пункту збирання ресурсоцінних відходів. Спеціальні контейнери для скла, пластику та паперу було розміщено на окремому майданчику.

Зібрані відходи КП «Господар 1» відправляє в пункт прийому вторсировини. На сьогодні підприємством зібрано та відправлено 2 тони 112 кг скла.

Крім того триває збір пластику. В найближчих планах КП «Господар 1» - придбання сучасних контейнерів для роздільного збирання сміття та пресу для стиснення й пакування відходів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь