A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Грант від  Посольства Німеччини

Дата: 25.10.2018 14:12
Кількість переглядів: 1219

Фото без описуНа території Березівської ОТГ первинну медичну допомогу надає комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Березівської сільської ради.

Якісна та доступна первинна медична допомога для населення громади – пріоритетне завдання сільської ради та працівників Центру. Протягом 2017-2018 років за кошти державного і місцевого бюджетів вжито ряд заходів, спрямованих на створення необхідної інфраструктури та покращення медичного забезпечення мешканців громади, а саме:

  • у 2017 році завершено роботи по реконструкції будівель амбулаторій в с. Береза та с. Слоут; проведено капітальний ремонт приміщення амбулаторії с. Шевченкове; закуплено комп’ютерну техніку;
  • у 2018 році відремонтовано ФАП в с. Обложки; в с. Шевченкове за кошти сільського бюджету придбано будинок для лікаря, закуплено нове медичне оснащення, два спеціалізованих автомобіля переобладнано на газове паливо.

Також у рамках державної програми розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості у с. Береза заплановано будівництво сучасної амбулаторії на 3-4 лікаря. Проект реалізується на умовах співфінансування з державного та місцевого бюджетів.

В лютому поточного року ініціативна група Центру та громади подала заявку на отримання фінансової підтримки від Посольства Федеративної Республіки Німеччина для реалізації мікропроектів, спрямованих на поліпшення умов життя вразливих верств населення, та які мають довгострокову дієвість. Представили на конкурс проект «Медичне обладнання для лабораторії». Адже облаштування сучасної лабораторії підвищити рівень якості медицини на селі та дозволить пацієнтам зберегти час і кошти - здавати необхідні аналізи на місці, а не їхати до районної лікарні. Вже у квітні керівник економічного відділу посольства Німеччини завітала до с. Береза та перевірила готовність Центру реалізувати проект. До речі, на отримання гранту подали заявки сімсот учасників. В серпні стало відомо, що проект нашого Центру увійшов до сімки кращих на отримання фінансової підтримки посольства ФРН.

Загальна вартість проекту складає 198,7 тис. грн., з них грант – 157,4 тис. грн., решта співфінансується з сільського бюджету. За ці кошти для лабораторії с. Береза придбано медичну центрифугу, витяжну шафу з мийкою, світильником та вентилятором, аналізатор сечі з тест смужками, напівавтоматичний біохімічний аналізатор, лабораторний лічильник, термоконтейнер.

З жовтня завдяки отриманому обладнанню жителі  громади мають можливість проходити лабораторні дослідження за місцем проживання. Під час планового відвідування лікарем лаборант вдома робить забір аналізів, а дослідження матеріалів проводить в лабораторії.

На сьогодні маємо на меті охопити медичними оглядами все населення громади, привчити жителів до проходження щорічної повної діагностики, включаючи профілактичні огляди та загально-клінічні лабораторні дослідження. Саме ці заходи дозволять підвищити рівень медичних послуг в ОТГ, пришвидшити надання невідкладної допомоги, знизити рівень захворюваності та смертності.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь