A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Об’єднані у любові до пісні

Дата: 11.10.2017 13:25
Кількість переглядів: 909

Народний аматорський фольклорний колектив Обложківського СБК «Вербиченька» завойовує любов публіки та народне визнання на конкурсах різних рівнів.

Створившись у 1982 році, «Вербиченька» одразу стала яскравим, самобутнім явищем у культурно-мистецькому житті Глухівщини. Організатором та керівником колективу більше тридцяти років був Юрій Тарасенко. Вже протягом року гурт очолює Віра Вшестенко. Звісно, час позначився на складі ансамблю. Сьогодні до «Вербиченьки» входять вісім артисток різного віку. До речі, з перших днів заснування і дотепер у колективі співають Євдокія Поповченко, Валентина Болбот, Лідія Варава та Надія Марченко. 
Репертуар ансамблю постійно оновлюється і вдосконалюється. Та здебільшого переважають фольклорні зразки: ліричні, жартівливі та інші народні пісні. Учасниці колективу прекрасно співають як акапельно, так і під супровід музики, демонструючи високий рівень виконавської майстерності. Справляють незабутнє враження й сценічні костюми гурту. Як розповіла Віра Вшестенко, їх створювали самі артистки: автентичні вишиванки – подарунки сільському будинку культури від жителів Обложок, фартухи ж вишивали власноруч.
Ансамбль має багато відзнак і нагород за збереження та відродження українських звичаїв, а також за активну участь у районних та обласних святах. У 2006 році колективу присвоєно почесне звання «народний».

У середу, 4 жовтня, артистки вкотре підтвердили високий рівень «Вербиченьки», успішно виступивши на IV відкритому районному пісенному конкурсі «З любов’ю до життя», що відбувся у Дніпровському районі міста Київ. Чотири роки тому його ініціював благодійний фонд «Дніпровський» разом з Управлінням культури, туризму та охорони культурної спадщини Дніпровської районної в місті Києві держадміністрації за участі районного Територіального центру соціального обслуговування. Організатори конкурсу поставили собі за мету – у середовищі людей похилого віку активізувати художню самодіяльність, долучити їх до активного суспільного життя. Цьогоріч творчі змагання вже вийшли на всеукраїнський рівень – свої таланти презентували митці з Києва, Київської, Черкаської, Чернігівської, Рівненської, Сумської та Полтавської областей. Змагалися самобутні творчі колективи у номінаціях «Хори», «Ансамблі», «Дуети», «Тріо», «Квартети», «Квінтети» та «Солісти». Оцінювало учасників компетентне журі, до якого увійшли народні артисти України, держслужбовці високого рівня, і громадські діячі всеукраїнського масштабу. 
Нашій «Вербиченьці» непросто було дістатися до переможного Олімпу, адже за звання кращих боролися 19 ансамблів. Вразивши глядачів та журі чарівними голосами, яскравим і злагодженим  виконанням, фольклорний колектив із Обложок став другим у номінації «Ансамблі». Солістки зізнаються, що навіть не сподівалися на такий результат, вирушаючи до Києва, та, коли почули гучні оплески публіки під час виступу, зрозуміли, що це - успіх.
Вже за кілька днів вони радували своїми самобутніми номерами глядачів та журі зі сцени Глухівського РБК під час відкритого обласного фестивалю автентичного співу «Пісенне перевесло». Таланти солісток ансамблю високо оцінили і винагородили дипломом за зайняте друге місце.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь