A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

ОПОРНІ ШКОЛИ – НОВІ СТАНДАРТИ ОСВІТИ

Дата: 03.02.2017 14:59
Кількість переглядів: 606

Фото без опису

Про вже створені, а також перспективи розвитку системи опорних шкіл на Сумщині в ефірі телеканалу Aкадем-TV розповів голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО

За його словами, освітня галузь Сумщини рухається шляхом якісних змін та реформ, зокрема щодо створення опорних шкіл. Тому зараз важливо визначитися з оптимальним шляхом розвитку середньої освіти у форматі створення об’єднаних громад.

Наглядним прикладом подібного реформування освіти очільник області назвав Путрівську школу Васильківського району Київської області, яку він нещодавно відвідав разом із заступником Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Левом ПАРЦХАЛАДЗЕ.  

«Ми побачили позитивний досвід, тож будемо говорити з депутатами обласної ради і закладати кошти в бюджеті на створення 2-3 подібних шкіл на Сумщині. Звичайно, обласний бюджет самотужки не осилить таке фінансове навантаження, тому працюватимемо на умовах співфінансування з бюджетами громад, районами та містами», – зазначив Микола Клочко.

Очільник Сумщини  також додав, що для запровадження нових стандартів освіти необхідно додати і заходи стимулювання. Зокрема для вчителів, які працюють в опорних школах об’єднаних територіальних громад, потрібно забезпечити зростання заробітної плати шляхом окремих доплат, надання житла та інших преференцій.

Нагадаємо, що наразі в області вже функціонує 5 опорних шкіл в об’єднаних територіальних громадах. Серед них: Миколаївська спеціалізована школа (Білопільський район), Недригайлівська спеціалізована школа, Боромлянська загальноосвітня школа (Тростянецький район), Великочернеччинська спеціалізована школа (Сумський район) та Березівський навчально-виховний комплекс (Глухівський район). У перспективі на Сумщині планується створити ще 20 опорних шкіл.

(джерело: http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/12471-oporni-shkoly--novi-standarty-osvity.html)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь