A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Перший національний аграрний кооператив обрав Шевченкове

Дата: 25.04.2017 13:30
Кількість переглядів: 669

      Село Шевченкове Березівської сільської ради обрано для втілення пілотного проекту Першим національним аграрним кооперативом.

      Кілька місяців тому представники ПНАКу приїхали на Глухівщину, щоб запросити жителів населених пунктів вступити в кооператив і мати змогу заробляти кошти, вирощуючи на власній присадибній ділянці економічно вигідні культури.  Зустрічі відбулися у північній зоні Глухівщини, у ході яких селянам представники кооперативу розповіли про принципи роботи, правила вступу до кооперативу, про основні культури, завдяки яким можна отримувати непогані гроші, зокрема, це вирощування гарбузів, квасолі, часнику.

Днями  жителі сіл Первомайське, Слоут, Береза, Землянка  та селища Есмань, зваживши всі за і проти, розпочнуть укладання форвардних угод з кооперативом на вирощування гарбузів та квасолі. А ось жителям села Шевченкове представники ПНАКу пропонують більш широкий спектр діяльності. Завдяки тому, що в селі вже кілька років успішно працюють два кооперативи – сільськогосподарський виробничий та молочарський, а ще до того село вже входить до складу об’єднаної громади, і було вирішено керівництвом Першого національного аграрного кооперативу саме тут втілити пілотний проект. Селянам надається право самостійно обирати  вид діяльності: птахівництво, вівчарство, відгодівля бичків, виробництво молока, рослинництво, овочівництво, бджільництво, вирощування ягід та грибів тощо.  Після проведення опитування, більшість шевченківців зупинилися на вирощуванні овець і бичків, розведенні курей, бджільництві, вирощуванні овочів та ягід, а також гарбузів і квасолі. Так, місцевий фермер Михайло Краснощок планує поєднати свою діяльність з кооперативом і створити птахоферму, де розводитиме до чотирьох тисяч голів курей-несучок. А зиск від цього, повірте, буде значний, адже, як показує практика, утримання навіть 200 курей дає можливість заробити протягом року 30-40 тисяч гривень від реалізації яєць, які щотижня забиратиме кооператив. До того ж, кооператив забезпечує господарів і молодняком, і кормами. Завдяки тому, що жителі Шевченкового повірили і довірили ПНАКу, вже цього року на території села буде встановлено міні-комбікормовий завод, млин, а також запрацює міні-пекарня, де виготовлятиметься хлібна продукція для членів кооперативу.  Есманьський фермер Михайло Курган укладатиме угоду з кооперативом на реалізацію ягід смородини, яка зростатиме на чотиригектарній площі, та овочівницьку продукцію, під вирощування якої у нього встановлено великі парники.

Як започаткувати власний бізнес, як побудувати теплиці чи як вирощувати або відгодовувати тварин – на всі ці питання допомогу надаватимуть високо фахові спеціалісти. До того ж, кооператив надає безпроцентне кредитування, і все для того, щоб на сьогодні в непростих економічних умовах жителі села могли своїми руками заробляти живу копійку, і не просто виживати, а розвивати власний бізнес. А збут продукції, що найголовніше, для них завжди буде – про це дбає кооператив. Для всіх, хто організував Перший національний аграрний кооператив і забезпечує  його діяльність, розвиток села – не пусте слово, а основний принцип роботи.

Картинки по запросу Перший національний аграрний кооператив


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь