A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

З 15 СЕРПНЯ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ ЕЛЕКТРОННЕ ДЕКЛАРУВАННЯ ДОХОДІВ І МАЙНА ВИСОКОПОСАДОВЦІВ

Дата: 28.07.2016 12:22
Кількість переглядів: 660

З 1 січня 2017 року воно буде обов’язковим для усіх посадовців країни

Про особливості запровадження системи електронного декларування йшлося під час брифінгу за участю голови облдержадміністрації Миколи КЛОЧКА, заступника керівника департаменту фінансового контролю НАЗК Тетяни ШКРЕБКО, керівника Проекту «Прозорість та доброчесність публічного сектору» Програми розвитку ООН в Україні Івана ПРЕСНЯКОВА та керівника апарату облдержадміністрації Дмитра ЖИВИЦЬКОГО.

Як наголосив очільник Сумщини, учора під час засідання Уряду Прем’єр-міністр Володимир ГРОЙСМАН  повідомив, що з 15 серпня розпочнеться електронне декларування доходів і майна держслужбовців. За попередніми даними понад 50 тисяч чиновників протягом 60 днів повинні будуть подати електронні декларації. І нова система дасть чітке розуміння того, які у високопосадовців доходи, чим вони володіють, які сплачують видатки. А Національне агентство з питань запобігання корупції буде аналізувати співвідношення між доходами й видатками.

«Корупція – це явище, що віднімає в нас наше майбутнє, і ми повинні подолати цей виклик. Реформи дають нам шанс і можливості. І найголовніше: як тільки нову систему декларування буде запроваджено, автоматично з’явиться адміністративна відповідальність – штраф за несвоєчасне подання декларації, і кримінальна відповідальність – позбавлення волі за завідомо неправдиві відомості», – прокоментував Микола Клочко.

«З 15 серпня по 13 жовтня подати декларацію за 2015 рік зобов’язані державні службовці, які займають відповідальні, особливо відповідальні, а також з високим ризиком ймовірної корупції посади. Окрім усіх високопосадовців задекларувати свої статки мають також судді, прокурори, слідчі, державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування категорії А і Б. Із 1 січня 2017 року щорічні декларації в електронному форматі мають подавати усі посадовці країни», – пояснила Тетяна Шкребко.

Як додав Іван Пресняков, сьогодні в облдержадміністрації в рамках спільної регіональної інформаційно-просвітницької кампанії Національного агентства з питань запобігання корупції та Програми розвитку ООН в Україні Програми розвитку ООН в Україні «Онлайн проти корупції» для державних службовців, прокурорів і суддів Сумщини буде проведено презентацію системи електронного декларування. Відповідні інформаційні заходи проходять в усіх областях України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь