A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Пріоритети і підсумки децентралізації

Дата: 25.07.2017 12:08
Кількість переглядів: 640

Голова Березівської об’єднаної громади у складі делегації від Сумщини взяла участь у всеукраїнському форумі «Децентралізація – основа формування нової системи управління та місцевого розвитку».

Один із найбільш масштабних заходів, присвячений втіленню в Україні реформи місцевого самоврядування, відбувся 20 липня на Тернопільщині за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Серед присутніх в залі - представники центральних органів виконавчої влади, заступники голів обласних державних адміністрацій, відповідальних за реформу децентралізації, голови об’єднаних територіальних громад, експерти, представники проектів міжнародної технічної допомоги у сфері реформи. Учасники форуму, у числі яких - перший заступник голови Сумської облдержадміністрації Олександр Марченко, директор Департаменту економіки ОДА Олександр Сітак і голова Березівської ОТГ Надія Артеменко, аналізували досягнення, розглядали існуючі проблеми та варіанти найбільш оптимальної моделі ОТГ. Жваве обговорення викликали питання нової системи управління та місцевого розвитку, нагляду за рішеннями органів місцевого самоврядування, відповідний міжнародний досвід та ін. Звісно не обійшлося без актуальних тем охорони здоров’я та освіти.
У своєму виступі Прем’єр-міністр України підбив підсумки реформи по всій країні, назвавши її успішною, та озвучив 5 ключових пріоритетів децентралізації: завершення добровільного об’єднання територіальних громад; відпрацювання на субрегіональному рівні моделі ефективного управління; впровадження секторальних реформ; сприяння економічному розвитку на місцях, передусім в ОТГ, підтримка малого підприємництва та фермерських господарств; забезпечення участі громадян у прийнятті державних рішень, налагодження ефективного діалогу влади і громадськості.
«Перед нами сьогодні стоїть надзвичайно важливе історичне завдання – зробити Україну успішною. І для цього у нас є усі ресурси», – наголосив Володимир Гройсман та додав, що буде пропонувати включити до проекту бюджету на наступний рік 1 мільярд гривень на підтримку розвитку фермерських господарств.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь