A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Старт практичного застосування змін до Закону України «Про нотаріат»

Дата: 07.07.2016 11:52
Кількість переглядів: 731

Фото без опису

          Вже сьогодні Головне територіальне управління юстиції у Сумській області констатує, що особи органів місцевого самоврядування Сумської області, які виявили бажання пройти стажування з питань оформлення спадкових справ, на даний час вже набувають практичного досвіду та професійного рівня щодо вчинення ними  нотаріальних дій.

           На території Сумської області представником Березівської сільської ради, в числі перших в Україні, розпочато практичне застосування положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо деяких питань спадкування», яким було внесено зміни зокрема до Закону України «Про нотаріат».

           Нагадаємо, відповідно до вимог даного Закону, органи місцевого самоврядування наділяються повноваженнями щодо оформлення спадкових прав. Уповноважені посадові особи органів місцевого самоврядування вправі вчиняти такі нотаріальні дії, як видача свідоцтва про право на спадщину та/або свідоцтва про право власності на частку в спільному майні подружжя.

           Головне територіальне управління юстиції у Сумській області організувало стажування уповноваженої особи Березівської сільської ради, яка має намір займатися нотаріальною діяльністю з питань оформлення спадкових прав, і вже на сьогоднішній день активно опановує нові можливості та старти.

            В разі проходження протягом  року стажування   у   приватного нотаріуса,  завершення навчання щодо роботи з єдиними та державними реєстрами, що функціонують в системі Міністерства юстиції України, та  якщо уповноважена особа Березівської сільської ради успішно складе  іспит  із  спадкового  права  у порядку, встановленому Міністерством юстиції України, вже наступного року жителі Березівської сільської об’єднаної територіальної громади одними з перших в Україні  зможуть отримувати відповідні послуги за місцем свого проживання, що наблизить послуги до людей та підніме авторитет Березівської сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь