A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

НА СУМЩИНІ СТАРТУЄ КОНКУРС ІДЕЙ ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДІ

Дата: 11.10.2016 17:59
Кількість переглядів: 607

Від сьогодні і до 1 лютого жителі області зможуть подавати до обласного управління молоді та спорту свої ідеї  щодо того, яким має бути патріотичне виховання на Сумщині. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови облдержадміністрації Микола ПОДОПРИГОРА

За словами Миколи Подопригори, ідея саме такого конкурсу виникла під час проведення атестації позашкільних таборів.

«Ми побачили, що у багатьох таборах керівництво не насичує  дозвілля дітей патріотичними чи громадянськими ідеями, – повідомив заступник голови облдержадміністрації. – І у нас разом із керівництвом обласного  управлінням молоді та спорту і громадськими діячами виникла ідея організувати такий конкурс.  Ми провели вже два форуми патріотичного виховання молоді. А зараз збираємо ідеї, які згодом зможемо втілити у збірці методичних рекомендацій. Ця збірка стане у нагоді як громадському сектору, так і педагогам-організаторам, які працюють у навчальних закладах області. Конкурс плануємо зробити щорічним. Крім того, на сесію обласної ради найближчим часом плануємо внести проект обласної програми з патріотичного виховання».

Про своє дослідження самого поняття «патріотичне виховання» під час брифінгу говорив директор КУ СОР «Сумський обласний центр відпочинку, оздоровлення, туризму та військово-патріотичного виховання» Олександр ТАКУЛ: «Як виявилося, в європейських документах не зустрінеш термін «патріотизм», натомість вживаються поняття «національна ідентичність, національна культура».

«Але в нас – інша ментальність, і для українців важливе саме поняття «патріотизм» і важливо, який саме зміст ми в нього вкладаємо, – говорив він. – Тому виникла ініціатива провести форуми патріотичного виховання й обмінятися досвідом із практиками. Потім ми пішли далі. І наступний наш крок – конкурс ідей».

 «Конкурсна комісія враховуватиме ідеї за 5 напрямками: військово-патріотичне виховання, духовно-патріотичне виховання, громадянська освіта, екологічне виховання та сучасне трактування історії України», – повідомив начальник управління молоді і спорту Дмитро Лантушенко.  – Кращі ідеї сумчан знайдуть своє місце на сторінках збірки методичних рекомендацій».

Подавати свої ідеї на конкурс можна за адресою: м. Суми, вул. Першотравнева, 29, Управління молоді і спорту облдержадміністрації. Телефон-факс – 61-09-69, е-mail:  sport_oda@ukr.net.

Фото без опису

Фото без опису

(джерело: http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/11681-na-sumshchyni-startuye-konkurs-idey-patriotychnoho-vykhovannya-molodi.html)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь