A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

забезпечення підручниками учнів 4-х та 7-х класів на 2016-2017 навчальний рік

Дата: 22.07.2016 10:54
Кількість переглядів: 650

Станом на 4 січня 2016 року за рахунок державних коштів було отримано та видано на навчальні заклади освіти Березівської сільської ради підручники для учнів  4-х класів – 169 шт. , 7-х класів – 175 шт., що складає 50% від загальної потреби. На жаль, кількість отриманих підручників не задовольняла потреби усіх дітей, тому відділом освіти продовжується робота щодо вирішення питання стовідсоткового забезпечення підручниками учнів 4-х та 7-х класів на 2016-2017 навчальний рік.

         В Урядовій постанові № 629 від 26 серпня 2015 року визначено, що придбання підручників здійснюється на умовах співфінансування з державного та місцевого бюджетів. Окрім того, законодавство передбачає, що утримання та розвиток матеріально-технічної бази загальноосвітніх навчальних закладів здійснюється за рахунок засновників (власників), тобто місцевих рад.

         Розуміючи важливіть данного питання, рішенням сесії Березівської сільської ради, яка відбулась 14.07.2016 р., виділено кошти з місцевого бюджету в сумі 17 100 грн. для забезпечення учнів 4 та 7 класів навчально-виховних комплексів підручниками з основних предметів.

Станом на липень поточного року державою виділено кошти освітньої субвенції в сумі 7 800 грн. Відтепер цих коштів вистачить щоб забезпечити вихованців 4-х та 7-х класів загальноосвітніх навчальних закладів підручниками на 100 %.

Наразі відділ освіти, молоді та спорту Березівської сільської ради укладає договори з видавництвами, які виконують державне замовлення друку підручників, а саме: «Освіта», «Сиция». Планується також заключити  договори з такими  видавництвами, як «Генеза», «Грамота», «Ранок», «Основа» та ін.

Відділ освіти, молоді та спорту Березівської сільської ради запевняє батьків про те, що до початку нового 2016-2017 навчального року наші школярі  будуть забезпечені підручниками та посібниками в повному обсязі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь