A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Відзначили День народження Батьківщини

Дата: 31.08.2017 09:15
Кількість переглядів: 739

У Березівській об’єднаній територіальній громаді відбулися заходи з нагоди найвеличніших національних свят – Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.

Напередодні Дня Незалежності України в ОТГ увіковічили пам’ять героїв, які ціною свого життя відстоювали незалежність і територіальну цілісність України. Монумент встановили у парку поряд з Будинком культури у с. Слоут. Його автором і творцем став талановитий глухівський митець Геннадій Матюхін. 23 серпня, у День Державного Прапора, на урочисте відкриття пам’ятного знаку зібралися представники громадськості із Слоута, Берези, Шевченкового, Горілого  та інших сіл ОТГ.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих героїв усіх часів. Виступаючи перед зібранням, учасник АТО Василь Понирко і секретар сільської ради Галина Прилуцька подякували нинішньому поколінню борців за їх подвиг, привітали земляків із державними святами – Днем Прапора та Днем Незалежності України, та наголосили, що цей пам’ятник присвячується тим, хто виконав і виконує військовий обов’язок перед Батьківщиною.
Після закінчення мітингу присутні поклали квіти до монументу, віддавши шану світлій пам'яті про захисників України.
Продовжилися святкування концертною програмою у Слоутському СБК. Із 26-ю річницею Незалежності присутніх в залі привітала голова Березівської громади Надія Артеменко. Вона щиро подякувала автору щойно відкритого пам’ятного знаку борцям за незалежність та суверенітет Геннадію Матюхіну за його творіння. «У це найголовніше свято маємо задуматися, що залишаємо після себе. Приємно бути в цьому славетному селі, яке завжди славилося сім’ями трударів, де змогли зберегти у належному стані всю соціальну сферу. Ми дякуємо сьогодні тим, хто і зараз працює на благо громади», - наголосила Надія Михайлівна. Традиційно приємним моментом стало нагородження. Заслужені відзнаки отримали Геннадій Матюхін, керівник комунального підприємства «Господар 1» Віктор Костюченко, начальник відділу освіти Ірина Перерва, водій цього підрозділу Микола Гузенко та колектив фінансового управління Березівської сільської ради. Найкращі мистецькі колективи громади, а також окремі виконавці подарували присутнім святковий концерт. Врізався в душу завершальний виступ, під час якого вперше зі сцени прозвучав гімн Березівської громади - останній прижиттєвий твір відомого поета і самодіяльного композитора Глухівщини Миколи Єрохи.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь