A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Обговорили дотримання трудового законодавства

Дата: 26.07.2017 09:55
Кількість переглядів: 722

Фахівці Березівської об’єднаної територіальної громади взяли участь у нараді, що відбулась у рамках робочої поїздки на Сумщину голови Державної служби України з питань праці Романа Чернеги.

Як зазначив Роман Чернега, відтепер здійснення державного контролю з питань своєчасної оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин покладається на виконавчі органи місцевих рад, в тому числі, і об’єднаних територіальних громад. Адже без підтримки і розуміння на місцях важливості системного контролю за дотриманням трудового законодавства буде досить складно гарантувати громадянам норми соціальної справедливості. Задля цього у сільських, селищних та міських радах об’єднаних територіальних громад будуть свої інспектори праці. Їм не потрібно буде жодних дозволів для перевірок юридичних та фізичних осіб, які використовують найману працю, і здійснюватимуть вони ці перевірки у формі проведення інспекційних відвідувань та невиїзних інспектувань.
До речі, роботу у цьому напрямку вже розпочали в Березівській об’єднаній громаді. Так, 18 липня на черговій сесії Березівської сільської ради вже було прийнято рішення, відповідно до якого визначено посадову особу, на яку покладатимуться функції інспектора праці. Планується, що виконання своїх повноважень фахівець розпочне з серпня поточного року.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь