Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

ДЕНЬ СЕЛА ШЕВЧЕНКОВЕ

Дата: 09.08.2016 09:52
Кількість переглядів: 980

Життя не стоїть на місці. Час невпинний. Проходять зміни в житті країни, в житті села. І сьогодні село Шевченкове свій день села відзначає вже у складі Березівської сільської об’єднаної територіальної громади під промовистою назвою «Зберемо воєдино всю свою родину».

Святкове дійство почалося з урочистої святкової ходи жителів села Шевченкове, а потім розвернулося біля сільського будинку культури і в самому клубному закладі. Яскравими, оригінальними композиціями привертала увагу виставка квітів, домашньої городини, запашних караваїв, а ще порадували присутніх виставки сільських майстринь, чиї самобутні роботи є гордістю Шевченкового, вони завжди є окрасою декоративно-ужиткових виставок – чи то сільських, чи районних. Це Марія Сугоняко, Ніна Чала, Світлана Веселова, Людмила Бурик, Дарина Мерзляк. Справжні шедеври за допомогою звичайних предметів – голки та різнобарвних ниток творить Валентина Микитівна Худан.

Святковий концерт розпочався з відеоролика «Життя в громаді», в якому йшлося про перші досягнення  та плани громади на майбутнє.

З вітальними словами до місцевих жителів звернувся народний артист України, актор театру та кіно, провідний актор Київського театру української драми ім. І. Франка, уродженець села Береза Богданович Олексій Володимирович, який зокрема сказав:

- Найкращі мої спогади пов’язані з селом Береза, де я народився і виріс. Саме тут, на батьківській землі текли найкращі струмки, найсолодше співали пташки, жили і живуть щирі душею і працьовиті люди. Надзвичайно приємно бачити зміни на краще з появою Березівської об’єднаної громади. Я гордий за правильний вибір моїх земляків, а коло моїх земляків сьогодні стало значно більшим і гордий з цього. Хочу побажати нашій громаді не зупинятись на досягнутому, а моїм землякам – жителям громади приймати найактивнішу участь у всьому тому позитивному, що тут відбувається. Для того, щоб покращити наше життя потрібна Ваша ініціатива, особистий вклад в добрі справи громади, тоді зміниться наше село, наша громада, зміниться наша Україна. Я бажаю всім Вам миру, терпіння, плідної праці. Переконаний, що все у нас вийде.

Зі щирими привітаннями та  побажаннями до присутніх звернулась Березівський сільський голова Артеменко Надія Михайлівна. Вона зупинилась на перших успіхах громади, на новаціях в об’єднаній  громаді, на планах на майбутнє. Зокрема вона розповіла про те, що вагомою підтримкою  розвитку  інфраструктури населених пунктів громади є участь у проектах. Насамперед – міжнародних. Нині Березівці співпрацюють  зі Швейцарсько – Українським проектом DESPRO «Підтримка децентралізації в Україні», затверджено Програму модернізації і розвитку системи водозабезпечення, в межах якого громада одержує вже нинішнього літа мільйон гривень, а до 2019 року  загальне фінансування складе 7 мільйонів гривень. Загалом в 2016 році на 18 проектів громада на умовах співфінансування отримає близько 16 мільйонів гривень. Разом з Надією Михайлівною  з привітаннями до жителів Шевченкового звернулись старости з інших сіл громади.

На святі згадали односельців, які у роки Великої Вітчизняної війни стали на захист своєї Батьківщини, ветеранів афганської війни, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, жінок, яким присвоєне почесне звання «мати-героїня», багатодітні сім'ї.

День села - це свято вулиці, сусідів, земляків, свято єдності. Під час урочистої частини та концертної програми людей, які частку душі віддають своєму селу, зберігають і примножують кращі традиції рідного краю – у праці, культурі, спорті було нагороджено Грамотами Березівської сільської ради та квітами.

Серед них:  Гасенко Антоніна Петрівна- фельдшер Шевченківської  амбулаторії сімейної медицини;

Гапонько Валентина Федорівна – завідуюча відділенням зв’язку;

Тамарович Галина Іванівна – ветфельдшер;

Кобизька Тетяна Миколаївна – бухгалтер СВК «Світ молока 2015»;

Худан Лариса Анатоліївна – бухгалтер КП «Шевченківське»;

Стокальський Вадим Вікторович – директор БСОК «Добробут Шевченкове 2015»;

Острих Валентина Олександрівна – соціальний робітник;

Захарченко Юна Володимирівна – продавець;

Ільченко Валерій Іванович, вчитель фізичної культури Шевченківського НВК, тренер чоловічої та жіночої волейбольних команд, футбольної команди;

Чоловіча та жіноча волейбольні команди;

чоловіча футбольна команда.

Також до нагородження представлено:

- колектив художньої самодіяльності Шевченківського СБК;

- майстрині: Худан Валентина Микитівна, Бурик Людмила Олександрівна, Веселова Світлана Олександрівна, Чала Ніна Федорівна, Мерзляк Дарина Олексіївна;

- приватні    підприємці - Матковська Наталія Володимирівна, Парасочка Віталій Василльович,  Шкиль Микола Михайлович, Панченко Ігор Ростиславович, Чубун Анатолій Іванович.

Подарунками було відзначено:

- сімейну пару Клещенко Андрій Іванович та Віра Пантеліївна, які прожили у шлюбі 58 років;

- Парасочку Оксану Дмитрівна та  Худан Параску Яківну  – найстарших  жительок села (1924 р.н.);

- Мальченко Артема Сергійовича - наймолодшого жителя села; 

- багатодітних  матерів, які мають трьох дітей шкільного та дошкільного віку - Ворону Олену Вікторівну, Олійник Людмилу Федорівну та Журавель Тетяну Євгенїївну.

Добрими словами ведучі згадали медичних працівників, аграріїв, працівників дитячого садочка за їх золоті руки, мудрість та досвід. Також здоров’я, добра та довголіття побажали листоношам, працівникам торгівлі, соціальної служби та іншим мешканцям села.   

Кашовари щедро частували гостей духмяним кулішем, караваєм. Дітвора ласувала морозивом, залюбки розважалася на батуті та надувній гірці.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь