A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Про готовність Індії до співпраці з Сумщиною у сфері освіти повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні Манодж Кумар БХАРТІ під час зустрічі з головою облдержадміністрації Миколою КЛОЧКОМ

Дата: 10.08.2016 09:50
Кількість переглядів: 669

Програма, яку Посольство Індії запропонувало українцям має назву «Indian Technical & Economic Cooperation» або скорочено ITEC. Вона нараховує 25 різних напрямів освіти. В рамках програми 65 курсів (наприклад англійська, IT або законотворчість), термін яких варіюється від 2 тижнів до 3 місяців.

Взяти участь у цій програмі дуже легко. Треба зайти на сайт ITEC або посольства Індіі, завантажити форму, заповнити її англійською мовою та надіслати до посольства Індії. Це треба зробити за 3 місяці до початку програми, адже всі 65 курсів починаються в різний час. Для українців, які долучаться до ITEC, Індія бере на себе всі витрати по перельоту, навчанню та проживанню.

Окрім можливості для українців отримати освіту в Індії Пан Посол згадав ще й про своїх земляків, які наразі навчаються в СумДУ. Сьогодні в числі 1500 іноземних студентів університету лише 27 представників Індії. Манодж Кумар Бхарті заявив, що хоче, щоб 500 або навіть й 1000 його земляків навчалися в сумських вишах.

«Сумщина дуже перспективна у плані розвитку галузі освіти. Вчора я зустрічався з ректором СумДУ Анатолієм ВАСИЛЬЄВИМ і ми обговорили шляхи розширення кількості індійських студентів. Я йому пояснив, що 65% населення Індії мають вік до 30 років, а це приблизно 810 млн людей. І всім цим людям потрібно дати освіту і роботу. У нас в Індії достатньо університетів та інших освітніх закладів, проте кількість охочих стати студентами настільки велика, що ми не справляємося», – повідомив він.

Також Пан Посол вважає, що освіта – той сектор, де можна заробити дуже багато грошей, тож для Сумщини це чудова можливість поповнити місцевий бюджет. За даними іноземних гостей, один індійський студент в середньому витрачає на проживання 5000 доларів на рік. Таким чином, запросивши на навчання 1000 студентів, Сумщина збагатиться на 5 млн доларів.

Більш детальну інформацію щодо програм ITEC можна знайти на офіційному сайті: www.itec.mea.gov.in

Фото без опису(джерело інформації: http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь