Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЯРМАРОК: «РЕФОРМА В ДІЇ»

Дата: 20.06.2017 09:27
Кількість переглядів: 643

Змістовно пройшов черговий інформаційний захід в рамках міжнародного проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні».

 

Цього разу натхненні організатори – завідувач Слоутською філією Галина Ковальчук, голова громадської організації «Слоутська» Іван Кравченко, група підтримки реформ та сільська рада, місцем проведення обрали Березівський НВК. Бажання стати учасниками виявили активні жителі сіл Береза, Слоут, Первомайське та Шевченкове.

Своєрідну атмосферу заходу задали оригінальним відкриттям – авторським виконанням пісні Миколи Єрохи про Березівську громаду. Незвичною стала і форма проведення – інформаційний ярмарок. Представники сіл громади, розбившись на команди, відповідали на запитання щодо реформи місцевого самоврядування. Говорили про особливості роботи закладів культури, освіти, охорони здоров’я в площині ОТГ та ін. Окремою темою обговорення стала роль місцевої ініціативи у громаді. Учасники заходу активно ділилися знаннями про децентралізацію, думками та враженнями від її втілення в селах громади. Кожен міг скористатися правилом «піднятої руки» - поставити запитання, доповнити або виправити відповіді команд. До речі, складна робота активістів уже приносить позитивні результати – учасники продемонстрували доволі високий рівень обізнаності у питаннях децентралізації і змін, до яких вона призводить.

Із своїм завданням впоралися й експерти: депутат Сумської обласної ради Петро Нечмоня, Березівський сільський голова Надія Артеменко,  заступник Анатолій Тимощенко, начальник відділу освіти, молоді та спорту сільради Ірина Перерва, директор Березівського центру культури та дозвілля Володимир Цюкало. Вони поділилися із зібранням корисною інформацією: змін у галузі освіти, поліпшення медичного обслуговування, шляхів вирішення проблеми стихійних звалищ і ремонту доріг на території ОТГ, діяльності кооперативів.

Як теорія втілюється в життя, переконалися під час демонстрації слайдів та буклетів про здобутки нашої громади.

Цікавим елементом заходу стало зачитування міні-творів «Майбутнє моєї громади» та перегляд дитячих малюнків «Я живу в Березівській громаді», де юні жителі відобразили зміни в селах після створення ОТГ та висловили побажання на майбутнє.

Голова Березівської ОТГ Надія Артеменко та депутат Сумської облради Петро Нечмоня подякували організаторам за такий актуальний захід та відзначили його високий рівень і потрібність.

Найактивніші учасники ярмарку отримали подарунки та інформаційні матеріали від ПУЛЬСу.Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь