A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

процес децентралізації безповоротній

Дата: 28.07.2016 09:20
Кількість переглядів: 674

Таке переконання висловили сільські та селищні голови Сумського району під час Децентралізаційного марафону

Очільники громад наголосили, що процес децентралізації безповоротній, а тому вже найближчим часом, враховуючи досвід сусідніх областей, особливості та перспективи розвитку кожної окремої сільської території, необхідно визначитись та прийняти відповідальне рішення про об’єднання.

 «Відкидаючи усі амбіції, маємо об’єднатися навколо реформ, щоб побудувати ефективні та самодостатні територіальні громади з доступною та якісною освітою, медициною, розвиненою інфраструктурою, належними соціальними послугами. Ми працюємо над цим. Головне, щоб об’єднання дало позитивний результат на користь людей», - наголосила голова асоціації сільських, селищних голів Сумського району Віра СЕВЕРИН.

Під час зустрічі позитивним досвідом впровадження реформи децентралізації на Сумщині поділився перший заступник голови облдержадміністрації Олександр МАРЧЕНКО.

«Необхідно максимально активізувати територіальну децентралізацію – а це спільна відповідальність органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, лідерів громад. Очікується, що до кінця року в Сумській області буде сформовано до 10 об’єднаних громад. На разі вже прийняті відповідні рішення на території Білопільського району, послідовно включаються у процес північні райони», - зазначив Олександр Марченко.

За його словами, головне завдання  інформаційної роботи - розповісти місцевим жителям про ті переваги, які вони отримають від об’єднання громад. Це реальний шанс для села максимально залучати фінансові ресурси, розвивати інвестиційні проекти, наповнювати місцеві бюджети. Як приклад, протягом року державна підтримка новоствореній Березівській громаді склала 30 млн.грн. І це ті кошти, які підуть на розвиток інфраструктури.

«Обласна влада також надаватиме пріоритет у підтримці ініціатив саме сформованим громадам. Збільшення бюджету на суму 3 млн. грн. відчує перша п’ятірка. Тому є потреба прискорити процес об’єднання та скористатися можливістю отримати кошти. Люди мають це зрозуміти, бо це майбутнє країни. І ми маємо всі необхідні і достатні умови для того, щоб продовжити реформу», -  підкреслив посадовець.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь