A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

ЛЮДИ МАЮТЬ ЗНАТИ, ЗА ЩО ЇМ ПРИЙШЛИ ПЛАТІЖКИ

Дата: 28.10.2016 09:17
Кількість переглядів: 561

Микола КЛОЧКО доручив активізувати роз’яснювальну роботу щодо перерахунку субсидій та тарифів на житлово-комунальні послуги 

Як підкреслив під час засідання колегії облдержадміністрації очільник Сумщини, питанню соціального захисту населення сприятиме ініціатива Президента України та Уряду щодо підвищення розміру мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року. Разом з тим, в умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги воно також потребує особливої уваги та контролю.

Під час розгляду на колегії питання щодо надання житлових субсидій населенню Сумщини на опалювальний період 2016-2017 років особливу увагу було акцентовано на роз’яснювальній роботі саме механізму нарахування та перерахунків субсидії. Адже якщо у містах користувачі мають ширший доступ до інформації, в тому числі через електронні ресурси, то в сільській місцевості, особливо люди похилого віку, такої можливості не мають.

Як доповів присутнім директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Михайло ДУБРОВСЬКИЙ, у зв’язку з підвищенням цін і тарифів на комунальні послуги та спрощенням порядку надання житлових субсидій орієнтовна кількість сімей, які набудуть право на призначення субсидій, становить 300 тисяч. Наразі за відшкодуванням витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулося 248 тисяч сімей, з яких призначено – 206,7 тисячам сімей, що становить майже 83%.

При цьому здійснюється автоматичне перепризначення житлових субсидій громадянам, у яких закінчився 12-місячний термії її дії. Станом на 13 жовтня перепризначено субсидію на наступний період 149,7 тисячам із 188 тисяч сімей. На 1 жовтня нараховано субсидій на загальну суму 982,2 мільйона гривень. На зазначені цілі у цьому році передбачено 2,3 мільярда гривень.

За підсумками розгляду даного питання очільник Сумщини Микола Клочко доручив також органам соціального захисту населення активізувати роботу із здійснення перерахунку субсидій домогосподарствам на новий період та бути готовими до чергової хвилі звернень за житловими субсидіями, аби не допустити створення черг.

(джерело:http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/11779-lyudy-mayut-znaty-za-shcho-yim-pryyshly-platizhky.html)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь