A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Інформативно і конструктивно

Дата: 19.05.2017 09:05
Кількість переглядів: 838

Про децентралізацію в дії активно говорили під час кіноклубу «Реформа – шлях до якісних змін у житті» в с. Слоут.

Захід відбувся в рамках міжнародного проекту «ПУЛЬС» («Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні»), що впроваджує Асоціація міст України в партнерстві з IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Нагадаємо, що бібліотека села спільно з громадською організацією «Слоутська» пройшли конкурсний відбір до закордонного проекту. До речі, підтвердження участі в «ПУЛЬСі» отримали лише дві бібліотеки Сумщини: Слоутська та Грунська (Охтирський р-н). Тепер у його площині організовують заходи, за допомогою яких намагаються донести до населення розуміння того, наскільки якісно змінюється життя кожного мешканця ОТГ завдяки реформі, та залучити якомога більше громадян до цих процесів. Почин інформативній кампанії дав кіноклуб.

У невимушеній атмосфері слоутчани та експерти з числа громадських активістів і представників влади обговорили переглянуті фільми про децентралізацію, надані проектом «ПУЛЬС». Звичайно, розбирали все, приміряючи на реалії життя в Березівській ОТГ, яка існує вже більше півтора року.

Свою думку про децентралізацію та її напрямки висловив голова громадської організацій «Слоутська» Іван Кравченко. Потому перейшли до жвавого обговорення таких нагальних проблем громади, як збирання твердих побутових відходів, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, прокладення водогону, утримання вуличних колодязів, ремонт доріг та ін. Мешканці села, експерти, разом з головою громади Надією Артеменко обмінялися думками щодо шляхів вирішення складних питань. Говорили й про освіту та культуру. Так, директор школи, депутат сільради Андрій Гриценко проінформував про статус та майбутнє Слоутського НВК, а керівник Березівського центру культури та дозвілля Володимир Цюкало розкрив аспекти створення парків культури та дозвілля, дитячих майданчиків і оздоровчих куточків. Незважаючи на поважний вік, активними учасниками були представники слоутського клубу «Надія», серед яких Тетяна Фесенко та Олександра Костюченко, котрі довгі роки очолювали сільську раду. Дискусія не вщухала навіть під час брейк-кави, організованої за підтримки приватного підприємця Зінаїди Молчанової.

Можна з упевненістю казати, що кіноклуб у повній мірі реалізував поставлену мету. Присутні у цікавій та доступній формі отримали необхідну інформацію про реформу децентралізації та переконалися, що, дійсно, зміни на краще є, хоча і даються вони нелегко. А головне, кожен виніс для себе усвідомлення того, що треба бути активним, не чекати вказівок «згори», а самостійно проявляти ініціативу, висловлювати пропозиції щодо поліпшення життя та намагатися втілити їх.

Високу оцінку заходу дала представник IREX Марина Зінківська: «Захід пройшов цікаво і корисно. Піднято багато проблем. Дуже приємна активність, що свідчить про небайдужість до життя громади. Хочеться відмітити значну кількість присутніх на заході, креативність та компетентність ведучої Галини Ковальчук. Якщо в подальшому будуть виникати проблеми, представники проекту «ПУЛЬС» завжди прийдуть на допомогу. І хоча 30-40 осіб у селі на 1500 населення це, ніби, мало, але пам’ятайте: мала громада здатна на великі справи».Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь