A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

МИКОЛА КУЛЕБА: «БЕЗПЕКА І БЛАГОПОЛУЧЧЯ ДИТИНИ Є ПРІОРИТЕТОМ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ»

Дата: 16.12.2016 08:52
Кількість переглядів: 735

Уроки батьківства у школах, реформування інтернатних закладів та охоплення інклюзивною освітою дітей з особливими потребами – такими були основні теми розмови Уповноваженого Президента України із прав дитини з учасниками «круглого столу» в облдержадміністрації

Уроки батьківства у школах, реформування інтернатних закладів та охоплення інклюзивною освітою дітей з особливими потребами – такими були основні теми розмови Уповноваженого Президента України із прав дитини з учасниками «круглого столу» в облдержадміністрації

Основною темою зустрічі з фахівцями області, котрі опікуються питаннями охорони дитинства та прав дітей, було створення усіх необхідних умов для безпечного і щасливого життя підростаючого покоління. Уповноважений Президента презентував учасникам засідання «Стратегію реформування системи інституційного догляду та виховання дітей (2017-2026)», яка незабаром має бути підписана Президентом України.

Зокрема, обговорювали питання необхідності поступового реформування інтернатних закладів та інших закладів інституційного догляду і забезпечення виховання дитини в сімейному або наближеному до сімейного середовища.

«Цей процес не обмежується лише виведенням дітей із закладів інституційного догляду та влаштуванням їх у сім’ї, – зазначив Микола Кулеба. – В умовах децентралізації громаді необхідно буде попереджувати направлення дітей до інтернатних закладів та створювати можливості для отримання дітьми допомоги і підтримки у на місцях».

Уповноважений Президента також запропонував запровадити у школі уроки батьківства, для того, щоб навчати дітей бути сьогодні батьками.

Ще одна проблема, на яку звернув увагу Микола Кулеба, – зміна підходів у роботі з дітьми з особливими потребами.

«На жаль, в Україні інклюзивною освітою охоплені лише 3 тисячі дітей з інвалідністю із 152 тисяч, – зазначив він. – Система не готова наразі підтримати таку дитину на рівні школи. У той же час у Канаді 97% дітей з інвалідністю знаходяться в інклюзивних класах. Там навчають навіть лежачих діток або з вадами інтелектуального розвитку. Наразі відходять від спеціальної освіти і в Німеччині. У Чилі, наприклад, порахували, що 1 долар, вкладений у дитину до 5 років, заощаджує 15 доларів потім в економіці. Те ж саме необхідно робити й нам, щоб у дорослому житті люди з інвалідністю могли реалізувати себе, працювати на економіку і приносити користь суспільству».

Сумщина може похвалитися найвищими показники в Україні щодо влаштування дітей до сімейних форм виховання. Про це під час  засідання «круглого столу» зазначив голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО.

«В області збільшується кількість дітей, які виховуються в прийомних родинах чи будинках сімейного типу. – Також перед нами сьогодні стоять завдання щодо впровадження нових механізмів захисту дітей, зокрема, патронатного виховання та наставництва».

Після «круглого столу» Микола Кулеба та очільник Сумщини зустрілися з представниками прийомних сім’ями і ДБСТ та обговорили актуальні питання, що сьогодні турбують батьків-вихователів.

Фото без опису

Фото без опису

(джерело: http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/12125-mykola-kuleba-bezpeka-i-blahopoluchchya-dytyny-ye-priorytetom-derzhavnoyi-polityky.html)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь