A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

В області підвели підсумки Всеукраїнської акції «Децентралізаційний марафон-2016»

Дата: 09.12.2016 08:51
Кількість переглядів: 571

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Олександра МАРЧЕНКА, за менше ніж два роки в Україні утворено 367 територіальних громад, у 183 із них проведуть вибори голів та депутатів у цьому місяці.

«На Сумщині у 2015 році була створена лише одна Березівська ОТГ, а в цьому році їх стало  15, – зазначив Олександр Марченко. – Станом на сьогодні в об’єднаних громадах уже мешкають близько 86 тисяч осіб на території площею  майже 4 тисячі квадратних кілометрів. Це досить серйозний масштаб реформи. Він вимагає надзвичайної відповідальності від нас усіх – громадськості, органів державної влади та місцевого самоврядування».

Для того, щоб децентралізаційна реформа впроваджувалася активніше, сьогодні Верховна Рада має прийняти цілий ряд законопроектів, зокрема, законопроекти «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов зміни меж районів у процесі добровільного об’єднання територіальних громад» (№ 4676), «Про внесення змін до законодавчих актів (щодо добровільного приєднання територіальних громад «олійна пляма»)» (№4772) та «Про внесення змін до Бюджетного кодексу (щодо добровільного приєднання територіальних громад) (№4773).

За словами координатора Офісу реформ у Сумському регіональному відділенні Асоціації міст України Ніни МЕЛЬНИК, 2016 рік був продуктивний щодо децентралізаційних процесів на Сумщині. Він дав розуміння безповоротності реформи і новий поштовх громадам області до об’єднання.

«Процес децентралізації продовжується, і наразі вже заявили про себе Краснопільська та Садівська ОТГ, активні процеси відбуваються у Лебединському, Недригайлівському районах, у містах районного та обласного значення – Лебедині, Ромнах, Конотопі, Кролевці, Путивлі», – зазначила Ніна Мельник.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь