A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

НА СУМЩИНІ РОЗКАЖУТЬ ПРО ЛЮДЕЙ СВОБОДИ

Дата: 01.12.2016 08:37
Кількість переглядів: 529

З нагоди 25-річчя Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України у Сумській обласній науковій універсальній бібліотеці відбудеться презентація проекту «Люди Свободи»

«Люди Свободи» – це всеукраїнський проект, що вперше було презентовано до 25-ї річниці незалежності України у Києві. Він включає в себе виставку, що розповідає про людей, які своєю працею та боротьбою в минулому столітті зробили можливим відновлення незалежності України. Саме таких особистостей організатори проекту називають Людьми Свободи.

Як зазначають організатори проекту, серед цих людей – поети і політики, військові і музиканти, науковці й художники. Їх опір теж був різноманітним — хтось боровся за свободу народу, хтось за свободу творчості, думки, хтось зі зброєю в руках, а хтось — із пензлем. Кожного з них жорстоко ламали — когось у в’язниці, когось у «шарашці», фізичними чи моральними тортурами. Жоден із них не мав можливості реалізувати свій потенціал на повну потужність. Вони не стали тими, хто очолив незалежну країну, не дописали чудової пісні чи вірша, не подарували світові ще одного важливого винаходу чи прекрасної картини. Але вони зуміли зберегти свободу в собі, пронести її через часи неволі.

Одним із героїв виставки є наймолодший із Небесної Сотні – Назар ВОЙТОВИЧ, який загинув у боротьбі за свободу вже в наш час.

«Виставка побудована здебільшого на ілюстративному матеріалі. Завдання тексту – зацікавити людей цими особистостями, щоб вони почали шукати додаткову інформацію про них»– розповідає голова Українського інституту національної пам'яті, один із авторів проекту Володимир В'ЯТРОВИЧ.

Наразі виставка прибула на Сумщину. Її відкриття відбудеться 1 грудня о 14:00 у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці.

(джерело:http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/12013-na-sumshchyni-rozkazhut-pro-lyudey-svobody.html)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь