A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Про це йшлося на нараді за участю заступника голови облдержадміністрації Ірини КУПРЕЙЧИК

Дата: 13.01.2017 08:37
Кількість переглядів: 563

«Перед нами стоїть абсолютно чітке завдання – щоб рішення Уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати було виконане в повному обсязі» – зауважила посадовець. Вона також акцентувала увагу на необхідності посилення роз’яснювальної роботи з цього приводу на місцях – на обласному і районному рівнях.

Віце-прем’єр-міністр України Павло РОЗЕНКО днями під час селекторної наради наголосив на необхідності створення в кожній області міжвідомчої робочої групи для моніторингу ситуації із виконання рішення Уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 гривень та миттєвого реагування на скарги громадян щодо порушення керівниками підприємств їхніх трудових прав.

На Сумщині уже створена аналогічна робоча група із представників влади, профспілок та роботодавців області. Її очолює перший заступник голови облдержадміністрації Олександр МАРЧЕНКО. Недопущення безпідставного скорочення штатних посад працівників бюджетних установ, переведення їх на скорочений робочий день чи тиждень, забезпечення дотримання державних соціальних гарантій з оплати праці – такими питаннями опікуватиметься міжвідомча група.

«Бюджетна сфера має сьогодні показати приклад дотримання законодавства, – зазначив директор Департаменту соціального захисту населення Михайло ДУБРОВСЬКИЙ. – Керівники бюджетних установ повинні розуміти, що мінімальна заробітна плата їх працівників має бути не меншою, ніж 3200 гривень. Порушення законодавства в цьому питанні недопустимі. Це ж стосується й сфери бізнесу».

Також під час засідання було дано доручення головам райдержадміністрацій та рекомендовано міським головам звітувати про факти порушення керівниками підприємств трудових прав працівників та проводити роз’яснювальну роботу серед жителів області щодо переваг легальної праці.

«Люди, котрі сьогодні не сплачують податки, мають вже зараз думати про те, яку пенсію вони отримуватимуть і чи взагалі зможуть скористатися послугами пенсійної системи», – наголосив Михайло Дубровський.

Фото без опису

(джерело: http://sm.gov.ua/uk/oda)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь