A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

ОСОБЛИВІ ДУШІ – У ФОТООБ’ЄКТИВІ

Дата: 30.11.2016 08:29
Кількість переглядів: 570

Голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО взяв участь у відкритті фотовиставки «Де живе душа твоя?». Її героями стали родини, котрі виховують дітей з особливими потребами

Експозиція, спільно організована Сумським обласним центром соціальної реабілітації дітей-інвалідів та фотохудожником Наталією КАРМАЗІНОЮ, стала своєрідним вікном у суспільство рівних можливостей, адже вона вчить доброті та терпінню. Після ознайомлення із портретами героїв та живого спілкування з ними кожен став трішки іншою людиною – добрішою, милосерднішою, внутрішньо багатшою. 

«Світлини доказують, що діти з особливими потребами є рівноправними членами суспільства і мають жити повноцінним життям. В умовах, коли наша країна змінюється і рухається європейським вектором поваги до кожної людини це питання постає особливо актуальним», – наголосив очільник області. 

Він також відзначив, що діти з особливими потребами знаходяться під особистим патронатом дружини Президента України Марини ПОРОШЕНКО, завдяки якій налагоджено діалог в цьому напрямку на міжнародному рівні, приділяється велика увага інклюзивній освіті тощо.

Автор фоторобіт Наталія Кармазіна розповіла, що коли вперше потрапила у стіни Сумського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, була вражена, якою титанічною може бути робота фахівців установи для соціалізації та інтеграції таких діток, а батьківська любов – безмежною і жертовною. Там і зародилася ідея – передати всю глибину внутрішнього світу і мужність батьків, які постійно ведуть боротьбу за своїх дітей.

Героями більш ніж двадцяти фотокартин стали родини, де виховуються особливі діти – їх фізичний та розумовий стан вимагає особливого ставлення і піклування, терпіння та уваги. Завдяки монохромній палітрі, відсутності деталей та темному загальному фонові відвідувачі виставки побачили, перш за все неперевершеність створених образів та красу дитячої душі, а не вади у розвиткові.

Виставка працюватиме у приміщенні Конгрес-центру Сумського державного університету з 29 листопада по 9 грудня.

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

(джерело: http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/12000-osoblyvi-dushi-u-fotoobyektyvi.html)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь