A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

ГЕННАДІЙ ЗУБКО ВІДЗНАЧИВ СУМЩИНУ ЗА СТВОРЕННЯ ОПОРНИХ ШКІЛ В ОТГ

Дата: 22.03.2017 08:16
Кількість переглядів: 583

У своєму виступі на Раді регіонального розвитку Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ наголосив, що в умовах впровадження секторальної децентралізації у громадах повинна з’явитись нова якість послуг і найголовніша  із них – освітня

За словами Геннадія Зубка, усього в Україні функціонує 178 опорних шкіл, до яких приєднано 511 їхніх філій.

«Наша мета – розбудовувати освітній простір саме в опорних школах в ОТГ. Сьогодні їх налічується 39! Позитивну динаміку в цьому процесі демонструє Житомирська область: з 12 опорних шкіл тут 8 – в ОТГ, 32 філії; Дніпропетровська: з 12 опорних шкіл 3 – в ОТГ, 30 філій; Сумська: з 5 опорних шкіл 4 – в ОТГ», –  зазначив Геннадій Зубко».

У перспективі на Сумщині планується створити ще 20 опорних навчальних закладів. Наразі такі школи вже є в Миколаївській ОТГ Білопільського району (Миколаївська спеціалізована школа), Недригайлівській ОТГ (Недригайлівська спеціалізована школа), Боромлянській ОТГ  Тростянецького району (Боромлянська ЗОШ) та в Березівській ОТГ Глухівського району (Березівський НВК). Великочернеччинська спеціалізована школа у Сумському районі, яка також є опорною, невдовзі теж функціонуватиме в об’єднаній територіальній громаді – Великочернеччинській, яка наразі створюється. На початку березня проект рішення щодо об’єднання у Великочернеччинську сільську  об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у Великій Чернеччині отримав від облдержадміністрації позитивний висновок про відповідність законодавству та Конституції України.

«Нам потрібно побудувати дороги, запустити шкільний автобус і використати максимально державну підтримку і місцеві бюджети для того, щоб показати результат у наданні освітньої послуги у громадах», – підкреслив  Геннадій Зубко під час виступу на Раді регіонального розвитку.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь