Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ ОЗНАЙОМИВСЯ З РЕЗУЛЬТАТАМИ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ НА СУМЩИНІ

Дата: 15.09.2016 18:16
Кількість переглядів: 595

Захід відбувся у рамках презентації програми «U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку» на Вінничині

Тимчасово виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Олександр МАРЧЕНКО, керівник Сумського регіонального офісу реформ Олександр ХОРУЖЕНКО та голова Березівської об’єднаної територіальної громади Надія АРТЕМЕНКО представили у Вінниці здобутки реформ з децентралізації на Сумщині та розповіли про шлях, який пройшли 15 громад, що наразі утворені в області. Нагадаємо, що це Бездрицька, Нижньосироватська, Миколаївська, Хотінська, Березівська, Шалигинська. Миколаївська, Річківська, Недригайліська, Миропільська, Кириківська Грунська, Боромлянська, Зноб-Новгородська, Дружбівська об’єднані громади.

«Сьогодні можливо констатувати факт, що бюджети об'єднаних громад збільшилися у 2, 5, а навіть і 7 разів. Це означає, що більше ресурсів стало на місцях, більше можливостей», – зазначив Голова Уряду.

Наразі в Україні налічується 184 об'єднані територіальні громади, до кінця року ще буде 250, повідомив Володимир ГРОЙСМАН. «Це говорить про єдине, що процес пішов, і ніхто його не зможе зупинити», – наголосив Голова Уряду.

Він зазначив, що завдяки реформі з децентралізації змінена система зарахування коштів до місцевих бюджетів «і мотивація, які дають можливість йти на зростання, а не до зубожіння». Так, деякі податки автоматично зараховуються до місцевих бюджетів.

«Зменшено кількість дотаційних бюджетів, є бюджети, які самодостатні, а лідери об’єднаних територіальних громад сьогодні можуть не просто вирішувати проблеми, а розвивати ці громади», – наголосив Володимир Гройсман.

«Вірю у те, що ця реформа змінить нашу країну», – підкреслив Прем’єр-міністр.

У рамках поїздки представники Сумщини також ознайомилися з роботою «Прозорого офісу» з надання соціальних послуг у Вінницької міської ради.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

(джерело: http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/11527-premyer-ministr-ukrayiny-oznayomyvsya-z-rezultatamy-detsentralizatsiyi-na-sumshchyni.html).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь