A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

БЕРЕЗІВСЬКУ ОБ’ЄДНАНУ ГРОМАДУ ВІДЗНАЧИЛИ НА ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ФОРУМІ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Дата: 24.11.2016 17:14
Кількість переглядів: 559

У Всеукраїнському форумі місцевого самоврядування «Секторальні реформи в призмі децентралізації» у Харкові взяла участь делегація із Сумщини у складі голів об’єднаних громад та координаторів реформ

Відкриваючи засідання, Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій ЗУБКО підкреслив, що головними завданнями децентралізації на 2017 рік стане реформування сектору ЖКГ, розвиток інфраструктури об'єднаних територіальних громад та впровадження стратегічного планування таких громад.

У ході Всеукраїнського форуму місцевого самоврядування фахівці Міністерства регіонального розвитку відзначили Березівську сільську ОТГ Глухівського району як приклад раціонального використання коштів на проекти розвитку.

Як зазначила очільниця Офісу реформ у Сумському регіональному відділенні Асоціації міст України Ніна МЕЛЬНИК, форум став дуже дієвою платформою для спілкування, обміну ідеями та досвідом між Мінрегіоном, вже існуючими ОТГ та громадами, які тільки прийняли рішення про об'єднання. Таке спілкування з одного боку дозволить новим ОТГ значно ефективніше починати свою роботу, а вже існуючим громадам більш тісно координувати свою роботу з Мінрегіоном.

«Форум дозволив підняти низку дуже важливих для нашої громади питань, - говорив Дружбівський міський голова Віталій Ситенко. – У першу чергу - питання виділення субвенцій на розвиток інфраструктури ОТГ, створених на базі селищ та малих міст (таких як Дружба). Зараз кількість населення таких населених пунктів не враховується в розрахунку цієї субвенції. Але спілкування з фахівцями Мінрегіону та Асоціації міст України дало мені впевненість, що це питання може бути вирішено найближчим часом».

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь