A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

ГРОМАДЯНИ, ЯКІ ОТРИМУЮТЬ СУБСИДІЮ, ЗОБОВ’ЯЗАНІ ЩОМІСЯЧНО СПЛАЧУВАТИ ЗА НАДАНУ ПОСЛУГУ

Дата: 17.10.2016 07:58
Кількість переглядів: 551

Про це під час брифінгу розповіла заступник директора Департаменту соціального захисту населення Людмила Мусіяка. За її словами з початку року за призначенням субсидії у Сумській області звернулося 222096 сімей, призначено - 183651 сім’ям (82,7%)

«У вересні майже всі домогосподарства знову отримали комплект документів, необхідний для подачі в управління соцзахисту на призначення субсидій. Це заява, декларація, зразки їх та адреси, куди необхідно звертатися,  - повідомила Людмила МУСІЯКА. - Хочу ще раз наголосити, що тим одержувачам субсидії, які отримували її в минулому опалювальному сезоні і в яких нічого не змінилося у складі сім’ї, доходах тощо, звертатися до управлінь соцзахисту не потрібно. Таким споживачам буде автоматично перераховано субсидію у зв’язку з початком опалювального періоду. Для будинків із індивідуальним опаленням газом або електроенергією це сталося вже з 1 жовтня, а для будинків із центральним теплопостачанням буде зроблено перерахунок пропорційно даті підключення будинку до теплопостачання».

За словами заступника директора Департаменту соцзахисту населення, у минулому опалювальному сезоні 265 тисяч домогосподарств Сумщини одержували субсидію на житлово-комунальні послуги.

Але тим жителям Сумщини, які ніколи раніше не зверталися за призначенням субсидії, а зараз бажають спробувати себе у цій державній програмі, і тим, хто раніше не отримував субсидію, але у них відбулися якісь зміни, змінися склад сім’ї, місце проживання тощо, можна звернутися і використати той пакет документів на субсидію, який вони отримали поштою. Це можна зробити особисто, завітавши в управління соцзахисту, або поштою чи засобами електронного зв’язку.

«Змінилися й умови врахування доходів, особливо для працездатних громадян, які не працюють і не навчаються, - продовжила Людмила Мусіяка. - Якщо минулого року враховували 1 прожитковий мінімум для таких людей, у цьому році враховуються два прожиткові мінімуми за попередній календарний рік. Пенсіонери, які не працюють, мають право на призначення субсидії з урахуванням доходу, виходячи з розміру пенсії за попередній місяць, з якого призначається субсидія».

Є свої нюанси та зміни і для інших категорій населення. Зокрема для студентів, які не мають стипендії, навчаються за денною формою навчання і проживають разом із родинами, їх дохід не береться до уваги. Якщо ж стипендію студент отримує, то враховується її фактичний розмір. Для студентів, які проживають окремо від батьків, для осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, враховується 1 прожитковий мінімум для працездатної особи. Також для безробітних осіб, які отримують допомогу по безробіттю, для матерів, які отримують допомогу при народженні дитини, жінок, які доглядають дітей до 3 років, враховуються фактичні розміри соціальних виплат. А для солдат, які проходять строкову військову службу, береться до уваги не той дохід, що вони отримують, а половина прожиткового мінімуму (для працездатної особи - це 725 гривень).

«Окремою категорією громадян щодо нарахування субсидії є люди, які здійснюють догляд за інвалідами, пристарілими чи хворими, і отримують невеликі компенсаційні виплати, - говорила Людмила Мусіяка. - Ми зобов’язані їм врахувати два прожиткові мінімуми. Але справу такої сім’ї, можна винести на комісію, і за її рішенням, можна буде платити 1 прожитковий мінімум».

Станом на 1 вересня на Сумщині нараховано субсидій на загальну суму 1,8 млрд. гривень проти 271,4 млн. гривень за відповідний період 2015 року.  На 7 жовтня кількість сімей, яким перепризначено субсидію на наступний період становить 142,5 тис., або 78,2 %.

Фото без опису

(джерело: http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/11696-hromadyany-yaki-otrymuyut-subsydiyu-zobovyazani-shchomisyachno-splachuvaty-za-nadanu-posluhu.html)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь