A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Інформує Головне управління ДПС у Сумській області

Податкова амністія передбачає звільнення від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності

Подача одноразової (спеціальної) добровільної декларації  (далі - Декларація) є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларант, який сплатив у повному обсязі суму збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування у встановлених порядку, строки та розмірі, а також виконав інші вимоги, передбачені законодавством звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності. А саме до декларанта, не можуть:

15:58 12.01.2022

ЗАСТОСУВННЯ ПРОГРАМНИХ РЕЄСТРАТОРІВ РОЗРАХУНКОВИХ ОПЕРАЦІЙ (ПРРО)

Правові відносини у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) регулюються Законом України від 06 липня 1995 № 265/95-ВР                           «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265).

11:51 17.12.2021

Як користуватися Е-кабінетом

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує, що завдяки сервісам розроблених податковою службою, суб’єкти господарювання можуть виконувати всі необхідні функції без безпосереднього звернення до контролюючого органу. Найактуальнішим електронним сервісом є «Електронний кабінет платника» – найбільш зручний та ефективний спосіб сформувати і подати звіти до ДПС, отримати корисну інформацію чи необхідну довідку. В період коронавірусу електронний формат взаємодії з контролюючими органами не лише економить час, а й убезпечить від загрози підхопити небезпечну хворобу.

11:50 17.12.2021

ПОДАННЯ ЗВІТНОСТІ!!!

Глухівська ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області нагадує, що відповідно до ст. 49.3 Податкового кодексу України податкова декларація подається за вибором платника податків, якщо інше передбачено Податковим Кодексом, в один із таких способів:

11:49 17.12.2021

ОДНОРАЗОВЕ ДОБРОВІЛЬНЕ ДЕКЛАРУВАННЯ!

Глухівська ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області інформує, що з 1 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року  в Україні триває одноразове добровільне декларування. Саме впродовж цього періоду громадяни зможуть подати добровільну декларацію до Державної податкової служби України.

11:48 17.12.2021

До уваги платників податків!

Глухівська ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області звертає увагу платників на те, що під час сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, реквізити «Призначення платежу» в платіжних документах повинні заповнюватися відповідно до вимог наказу Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666 «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту "Призначення платежу" розрахункових документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на небюджетні рахунки, а також на єдиний рахунок».

11:47 17.12.2021

Ключові аспекти "амністії"

У Глухівській державній податковій інспекції нагадують, що з 1 вересня українці мають право добровільно подавати одноразову спеціальну декларацію із зазначенням активів, що їм належать і які набуті за рахунок доходів, з яких до 1 січня 2021 року не були сплачені податки і збори.

14:37 24.11.2021

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКУ НА ПРИБУТОК

Глухівська ДПІ у зв’язку з набранням чинності  постановою Кабінету Міністрів України від 14 липня 2021 року № 718 «Про внесення зміни до пункту 1 Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями» (далі – Постанова № 718) повідомляє.

13:50 18.11.2021

Увага! Зміни облікових даних фізичних осіб!

     Глухівська ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області нагадує, що фізичні особи зобов’язані повідомляти контролюючі органи про зміну даних (зміна місця проживання (податкової адреси), прізвища, імені, по батькові, тощо) у місячний термін з дня настання таких змін.

13:46 18.11.2021

В якому випадку декларант зобов’язаний додавати до одноразової (спеціальної) добровільної декларації документи або належним чином засвідчені їх копії, що підтверджують вартість об’єктів декларування?

Відповідно до абзацу шостого п.п. 6.1 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) до одноразової (спеціальної) добровільної декларації декларант зобов’язаний додати копії документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування, у разі місцезнаходження (реєстрації) активу фізичної особи за межами України та/або у разі декларування валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні, та прав грошової вимоги, визначених п.п. «а» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ. У разі місцезнаходження (реєстрації) інших активів фізичної особи в Україні декларант може додати копії документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування. Згідно з п.п. «а» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути визначені підпунктами 14.1.280 і 14.1.281 п. 14.1 ст. 14 ПКУ активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, у тому числі валютні цінності (банківські метали, крім тих, що не розміщені на рахунках, національна валюта (гривня) та іноземна валюта, крім коштів у готівковій формі, та права грошової вимоги (у тому числі депозит (вклад), кошти, позичені третім особам за договором позики), оформлені у письмовій формі з юридичною особою або нотаріально посвідчені у разі виникнення права вимоги декларанта до іншої фізичної особи.

16:49 04.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь