A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березівська громада
Сумська область, Шосткинський район

Увага! Зміни облікових даних фізичних осіб!

Дата: 18.11.2021 13:46
Кількість переглядів: 345

     Глухівська ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області нагадує, що фізичні особи зобов’язані повідомляти контролюючі органи про зміну даних (зміна місця проживання (податкової адреси), прізвища, імені, по батькові, тощо) у місячний термін з дня настання таких змін.

   Відповідно до п. 70.7 ст. 70 розд. ІІ Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями та п. 1 розд. IX Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822 (далі – Положення № 822), фізичні особи – платники податків зобов’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до Облікової картки або Повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр) за ф. № 5ДР або Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників   податків,   щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та номером паспорта за ф. № 5ДРП відповідно.

     Фізичні особи подають зазначені заяви особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання - до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.

     Згідно з п. 3 розд. ІХ Положення  822 для заповнення Заяви використовуються дані документа, що посвідчує особу, та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.

   Водночас повідомляємо, що Заяву за ф. № 5ДР, за ф. № 5ДРП  можна подати фізичній особі – платнику податків:

у паперовій формі – відповідно до пункту 70.7 статті 70 Кодексу  до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, – до будь-якого контролюючого органу;

та в електронній формі (з копіями підтверджуючих документів,  необхідних для внесення змін до Державного реєстру) за допомогою інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua).

Отже, у разі внесення до документа, що посвідчує особу, відомостей про зміну даних прізвища, імені, по батькові, зміну місця проживання, нумерації будинків, перейменування вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів тощо),  платник податків повинен подати до відповідного контролюючого органу Заяву про внесення змін до Державного   реєстру  за ф. № 5ДР  або Заяву про внесення змін за ф. № 5ДРП.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь